ΤΟΠΙΚΑ

Φουντώνει το κύμα των καταλήψεων

φουντώνει-το-κύμα-των-καταλήψεων-851206

Ακόμη δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συμμετέχουν σε καταλήψεις μετά από απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων. Πρόκειται για τα τμήματα Ειδικής Αγωγής και Νηπιαγωγών, της Παιδαγωγικής Σχολής τα οποία προστέθηκαν στα ήδη υπό κατάληψη τμήματα των Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Χωροταξίας και Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονικής Σχολής. Ετσι ο αριθμός των υπό κατάληψη τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανέβηκε στα επτά.
Στην ένατη εβδομάδα κινητοποιήσεων και έντονων διαμαρτυριών της ακαδημαϊκής κοινότητας, στο «στόχο» των φοιτητών βρίσκεται ο νόμος-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.
Η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου, σήμερα Πέμπτη, βγάζει για άλλη μια φορά στους δρόμους φοιτητές που θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο νόμο-πλαίσιο.
Πιστοί στο νέο ραντεβού, στην Αθήνα, για το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα είναι φοιτητές και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι θα μεταβούν σήμερα στην πρωτεύουσα.
Για τους φοιτητές το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έκρινε το νόμο-πλαίσιο αντισυνταγματικό σε τέσσερα σημεία, αποτελεί επιβεβαίωση της προσπάθειας μέσα από καταλήψεις, συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας για αποτροπή της ψήφισής του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου