ΤΟΠΙΚΑ

Αποχώρησαν και οι αγρότες του Βελεστίνου…

αποχώρησαν-και-οι-αγρότες-του-βελεστί-851206

Η απουσία των αγροτών… από το ραντεβού που είχε ανανεωθεί για χθες στο κόμβο του Αερινού, υποχρέωσε τους κοινοποιηθέντες παραγωγούς της περιοχής του Βελεστίνου να αποχωρήσουν χθες το μεσημέρι από τον κόμβο. Τελικά η προαναγγελθείσα κινητοποίηση δεν έγινε ποτέ.
Τα είκοσι περίπου αγροτικά μηχανήματα που είχαν συγκεντρωθεί προχθές στην μία πλευρά του δρόμου αποχώρησαν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι.
Το γεγονός ωστόσο ότι δεν στηρίχτηκε η κινητοποίηση και από άλλους αγρότες απογοήτευσε και ενόχλησε τους εκπροσώπους της κινητοποίησης από την περιοχή του Βελεστίνου.
Ενδεικτική είναι άλλωστε η δήλωση του αγροτοσυνδικαλιστή Δημ. Σπαθή που με νόημα τόνισε: “Τα προβλήματα δυστυχώς είναι μεγάλα. Δεν πρόκειται όμως να απολογηθούμε εμείς διότι κάποιοι επέλεξαν να παραμείνουν στους καναπέδες τους. Οι αγρότες πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουν το πολυτιμότερο όπλο για να αντιπαλέψουν τα προβλήματα τους: Την ψήφο τους…”
Oι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, ρύθμιση των πανωτοκίων, επιτάχυνση στην καταβολή των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων και μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν την απορρόφηση και τη διάθεση των προϊόντων τους.

Το ΠΑΣΟΚ
για τους αγρότες
Στο μεταξύ, εκδηλώσεις διαλόγου – συζήτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος διοργανώνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, τόσο στον Αλμυρό, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με ομιλητή το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ροβέρτο Σπυρόπουλο, όσο και στο Στεφανοβίκειο με ομιλήτρια τη Λέλα Παπαγιαννοπούλου, υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στις δύο εκδηλώσεις αναμένεται να παρουσιαστούν οι βασικές προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τον αγροτικό τομέα εν όψει και της έλευσης του Γιώργου Παπανδρέου στην Καρδίτσα την Κυριακή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου