ΤΟΠΙΚΑ

Ωρολογιακή βόμβα ο Παυλίδης

ωρολογιακή-βόμβα-ο-παυλίδης-851206

Σφίγγει ο κλοιός των πιέσεων προς τον Αριστοτέλη Παυλίδη, μετά και την διαβίβαση στη Βουλή της δεύτερης δικογραφίας που ερευνά τυχόν ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Αιγαίου σε διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου. Στελέχη της ΝΔ καλούν τον κ. Παυλίδη να παραιτηθεί, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο ίδιος παραμένει αμετακίνητος στην απόφαση του.

Στη δεύτερη δικογραφία περιλαμβάνονται καταγγελίες του δημάρχου Τήλου Αναστάσιου Αλιφέρη και του εφοπλιστή Γιώργου Σπανού για μεθοδεύσεις στους διαγωνισμούς ανάθεσης και επιδότησης άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου κατά το έτος 2005. Η δικογραφία εστάλη ταχυδρομικώς στις 8 Απριλίου από τον πρώτο ανακριτή Ρόδου Λάζαρο Βαλσαμή.

Λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, όλες οι αποφάσεις αναφορικά με τη νέα δικογραφία αναμένεται να ληφθούν μετά τις 27 Απριλίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι για την κυβέρνηση ισχύει αυτό που ίσχυσε και στην προηγούμενη περίπτωση. “Η κυβέρνηση θα μελετήσει το κείμενο της δικογραφίας και όταν το μελετήσει θα τοποθετηθεί” σημείωσε.

Καταθέσεις στην “Προανακριτική”

Την ίδια ώρα, η διερεύνηση της υπόθεσης Παυλίδη για τις καταγγελίες Μανούση εισέρχεται σε δεύτερη φάση, καθώς συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η θυγατέρα του κ. Παυλίδη στην κατάθεση της φέρεται να παραδέχτηκε ότι το τίμημα για την αγορά του διαμερίσματος στο Νέο Ψυχικό ήταν 235.000 ευρώ, αντί 155.000 ευρώ που είχε πει ο πρώην υπουργός Αιγαίου. Η ίδια φέρεται να πρόσθεσε ότι το κόστος του διαμερίσματος ήταν σε γνώση του πατέρα της. Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που αγοράστηκε από την Αγγελική Παυλίδη, παραδέχθηκε ότι το τίμημα ήταν πολύ υψηλότερο από τα αναγραφόμενα στα συμβόλαια.

Το μεσημέρι στην επιτροπή της Βουλής κατέθετε ο πρόεδρος της Ένωσης Ακτοπλόων, Απόστολος Βεντούρης, ο οποίος είπε ότι είχε καλέσει τον κ. Μανούση να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ΔΣ της Ένωσης για την υπόθεση, εκείνος όμως δεν πήγε.
Πυρά κατά του Αριστοτέλη Παυλίδη εξαπέλυσε και ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης, λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου απέρριπτε τα αιτήματά του επειδή δεν τα έβρισκε με τον συνεργάτη του, τον άνθρωπο που ο πλοιοκτήτης Μανούσης κατηγόρησε ως τον αποδέκτη του ποσού των 100.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος Τήλου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, μετέφερε διάλογο που είχε με τον συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη: «Σε μια από τις συζητήσεις μου ανέφερε ότι ο υπουργός έχει αγοράσει ένα σπίτι και έχει και γεράματα».
Ιδιαίτερα καταγγελτικός εναντίον του κ. Παυλίδη, όμως φέρεται να είναι στην κατάθεσή του και ο πλοιοκτήτης Γεώργιος Σπανός, ο οποίος επί θητείας Παυλίδη διεκδίκησε ανεπιτυχώς άγονες γραμμές των Δωδεκανήσων.
* Εν τω μεταξύ, με δήλωσή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αν. Νεράντζη, οι βουλευτές της ΝΔ, που μετέχουν σε αυτή, εκφράζουν την «αγανάκτησή» τους για τη «συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης [..] με ανεύθυνες και ανακριβείς διαρροές και με προσωπικά παραπολιτικά σχόλια εις βάρος συγκεκριμένων μελών της (επιτροπής).»
Ξεχωριστό ενδιαφέρον τη Μ. Τρίτη
Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ενώπιον των μελών της επιτροπής θα βρεθεί ο αδελφός του κ. Παυλίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό, συνέβαλε στην αγορά του επίμαχου διαμερίσματος.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του εφοπλιστή κ. Αγούδημου.
Ο ίδιος ο κ. Παυλίδης θα καταθέσει τη Μ. Τετάρτη, με την κατάθεση του οποίου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της Προανακριτικής για το Πάσχα.

Δηλώσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, σε σχετικό ερώτημα, ότι η κυβέρνηση περιμένει “την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής”, σημειώνοντας πως δεν κάνει σχόλια για υποθέσεις που η διερεύνησή τους είναι σε εξέλιξη. Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κ. Παυλίδη την παραίτησή του είπε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως.

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί η δήλωση του υφυπουργού Ναυτιλίας, Πάνου Καμένου, ο οποίος τόνισε πως “ο επίορκος ή ο συκοφάντης -ή ίσως και οι δύο- θα βρεθούν πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού”. Για προσωπική άποψη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Καμένου.

“Αν χρειάζεται, ας θυσιαστούν κάποιοι για να σωθεί το καράβι, όσοι δεν μπορούν ας κατέβουν” τόνισε στον Flash 96 ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου. Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε “βαρίδι για την κυβέρνηση” τον Αρ. Παυλίδη, καλώντας τον “να πάει σπίτι του και να γυρίσει εφόσον είναι καθαρός”.

“Κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο” σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι “στόχος είναι να μην υπάρξει παραγραφή καμίας υπόθεσης” ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση των άγονων γραμμών, κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν. Το ΠΑΣΟΚ εξάλλου “βλέπει” και δεύτερη προανακριτική επιτροπή για το δεύτερο φάκελο Παυλίδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε: “Τον Παυλίδη εν Αυλίδι θέλει ο Καραμανλής προκειμένου να φυσήξει ούριος άνεμος για τις ευρωεκλογές. Βέβαια τόσο ο δεύτερος φάκελος όσο και η Siemens προμηνύουν θύελλες και χαμηλό βαρομετρικό ανάλογα με το ποσοστό των δημοσκοπήσεων”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου