ΤΟΠΙΚΑ

Το Επιμελητήριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

το-επιμελητήριο-για-τα-καταστήματα-υγ-851206

Την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης να προχωρήσει σε απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκφράζει το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε επιστολή που απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπ.Αν. Παράλληλα, ευχαριστεί και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Θαν. Νάκο για τη συμβολή του στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας.
Σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Σπηλιόπουλος στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφα και τον υφυπουργό κ. Γιαν. Παπαθανασίου, εκφράζει την ικανοποίηση του Επιμελητηρίου για την πρωτοβουλία του ΥΠΑΝ να προχωρήσει σε απλούστευση των διαδικασιών, που αφορούν τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
«Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου αποτελεί σημαντική τομή, αφού ενισχύει την επιχειρηματικότητα και απαλλάσσει τον επιχειρηματικό κόσμο από μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών που κόστιζαν σε χρόνο και σε χρήμα, χωρίς να προσφέρουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα», τονίζει ο κ. Σπηλιόπουλος και προσθέτει:
«Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στην απόφαση που αφορά τη στη μεταβίβαση της άδειας της επιχείρησης, καθώς αυτή αφορά πλέον την κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή και όχι τα πρόσωπα, γεγονός που σημαίνει ότι όταν μεταβιβάζεται μια επιχείρηση δεν απαιτείται επανέκδοση της άδειας λειτουργίας της. Αυτό καθ’ αυτό το γεγονός σημαίνει ότι μια επιχείρηση, ακόμη και σε περίπτωση μεταβίβασης της, δεν διακόπτει τη λειτουργία της και ουσιαστικά δεν αρχίζει από μηδενική βάση τη λειτουργία της. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ως φορέας που εκπροσωπεί τις παραγωγικές τάξεις του νομού μας είναι έτοιμο να συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις για άρση των αντικινήτρων που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας”
Ανάλογη επιστολή απέστειλε και στον υφυπουργό Εσωτερικών κ.Θαν. Νάκο, τον οποίο και ευχαριστεί για την προσωπική του συμβολή, προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού, που αφορά τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι το Επιμελητήριο προσβλέπει στη συνεργασία για την προώθηση λύσεων στα θέματα που απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου