ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία του Δημάρχου Βόλου με τη Ενωση Ξενοδόχων

συνεργασία-του-δημάρχου-βόλου-με-τη-εν-851206

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με την Ενωση Ξενοδόχων
Η τόνωση του τουρισμού μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες για την προβολή της πόλης του Βόλου και η ανάπτυξη νέων υποδομών απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης με την Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να υπάρχει στενή συνεργασία και από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών του Δήμου και της ΝΑΜ με την Ένωση, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον τομέα της τουριστικής προβολής, ενώ επίσης ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της και τη δημιουργία ενός παραρτήματος του info center (Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης) όταν λειτουργήσει το νέο κτίριο στο λιμάνι, ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.
Παράλληλα ζητήθηκε να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες κυκλοφοριακές διευκολύνσεις για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στον κεντρικό ιστό της πόλης, θέμα που όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Βόλου θα εξεταστεί συνολικά από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου.
Ο κ. Αλ. Βούλγαρης διαβεβαίωσε τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί τη συνεργασία και τη συμπόρευση, καθώς και προεκλογικά υπήρξε δέσμευση για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα καταστήσουν το Βόλο τουριστικό προορισμό πρώτης επιλογής.
Ο δήμαρχος Βόλου επίσης επισήμανε ότι θα υπάρξει συνεργασία στα πλαίσια των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν, έτσι ώστε ο Βόλος να βελτιώσει τις ξενοδοχειακές υποδομές, διευρύνοντας τον αριθμό κλινών που σήμερα προσεγγίζουν τις 1.000 μέσα στην πόλη, ώστε να αναπτυχθεί ο Συνεδριακός Τουρισμός αλλά και άλλες εναλλακτικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης.
Τέλος συζητήθηκε η πρόταση που αποτελεί προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη θαλάσσιων συγκοινωνιών που θα συνδέουν τους καλοκαιρινούς μήνες το Βόλο με τα παραθαλάσσια μέρη της πόλης και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου