ΤΟΠΙΚΑ

Παρατείνονται οι συμβάσεις των καθηγητών

παρατείνονται-οι-συμβάσεις-των-καθηγ-851206

Προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία του Ωδείου το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας αποφάσισε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών όλων των Τμημάτων που τελειώνουν στις 14 Μαρτίου.
Η νομική υπηρεσία του Δήμου θα αναλάβει να καθορίσει το πλαίσιο της μορφής που θα έχουν οι συμβάσεις, εάν δηλαδή θα ανανεωθούν ή θα παραταθούν- ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.
Οι συμβάσεις αφορούν σε 48 καθηγητές, 9 από τους οποίους είναι του Δημοσίου, 33 απασχολούνται με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, 6 με απόδειξη δαπάνης, 2 καθηγητές που απασχολούνται στο Τμήμα Ζωγραφικής , 1 καθηγητής στο Τμήμα Κεραμικής και 2 στο τμήμα παραδοσιακών χωρών.
Η συνολική λειτουργία του Ωδείου αλλά και των άλλων Τμημάτων του ΠΟΔΝΙ θα μπει στο μικροσκόπιο της διοίκησης από τον ερχόμενο Ιούνιο με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, καθώς όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΟΔΝΙ κ. Στ. Λάζος θα πρέπει να εξεταστούν όλοι οι παράμετροι και με δεδομένο ότι γύρω από το Ωδείο, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πολιτιστικού λειτουργούν δράσεις που είναι παθητικές.
Σημειώνεται ότι για την τρέχουσα σχολική χρονιά είχε προϋπολογιστεί ποσό 158.000 ευρώ από τα δίδακτρα του Ωδείου, οι αποδοχές ωστόσο των καθηγητών ανέρχονται στα 193.000 ευρώ, ενώ τα 9 μουσικά σύνολα που λειτουργούν κοστίζουν ετησίως 48.000 ευρώ, όπερ σημαίνει ότι το οικονομικό άνοιγμα ανέρχεται στα 80.000 ευρώ για το 2006.
Όπως έγινε γνωστό χθες έγινε ρύθμιση στο ΙΚΑ, πληρώθηκαν 75.000 ευρώ για τις ασφαλιστικές εισφορές Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ενώ το ποσό των 46.750 ευρώ θα πληρωθεί σε 96 δόσεις, με μηνιαία δόση στα 487 ευρώ.
Ο ΠΟΔΝΙ πήρε ασφαλιστική ενημερότητα και αυτό ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση περίπου 40.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ από τη συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα.
Όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΟΔΝΙ κ. Λάζος, γίνεται προσπάθεια ώστε να πληρωθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους του Πολιτιστικού, καθώς επίσης, να καταβληθούν οι αποδοχές του Μαρτίου στους διοικητικούς υπαλλήλους, οι εκπαιδευτικοί του Ιανουαρίου θα πληρωθούν τον Ιανουάριο και οι υπάλληλοι μέσω προγραμμάτων ΑΜΕΑ το Φεβρουάριο.

Οφειλές
προς τρίτους
Ο πρόεδρος του ΠΟΔΝΙ ενημέρωσε το Δ.Σ ότι τις τελευταίες μέρες, έχουν προκύψει οφειλές που η διοίκηση δεν είχε υπολογίσει και βαρύνουν την προηγούμενη διοίκηση από διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.
Ειδικότερα απαιτούνται από τον ΠΟΔΝΙ 22.000 ευρώ από εκδήλωση που είχε γίνει στο “Πέρασμα” Φυτόκου με τους γνωστούς καλλιτέχνες Γ. Νταλάρα, Γλυκερία και την Εστουδιαντίνα και όπως τονίστηκε ήδη η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό, ενώ σε παρόμοια περίπτωση που αφορούσε συναυλία της Εστουδιαντίνα υπήρξε συμβιβασμός και από το ποσό των 4.000 ευρώ τελικά ο ΠΟΔΝΙ κατέβαλε 3.000 ευρώ για να σταματήσει η δικαστική διαμάχη.
Τέλος αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. η απόφαση για επιχορήγησης της « ΕΝΣΤΑΣΗΣ », καθώς απαιτείται αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου