ΤΟΠΙΚΑ

Κατέλαβαν συμβολικά την Πρυτανεία

κατέλαβαν-συμβολικά-την-πρυτανεία-851206

Στην κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν χθες το μεσημέρι φοιτητές μέλη των ΕΑΑΚ και της Πανσπουδαστικής.
Η κατάληψη έχει συμβολικό χαρακτήρα με τους φοιτητές να μοιράζουν φυλλάδια κατά του νόμου πλαισίου και να καλούν τους συναδέλφους τους να λάβουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της Πέμπτης.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και μετά την ψήφιση του νόμου με νέες μορφές. Ήδη, την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζεται συναυλία στα Προπύλαια.
Εξάλλου, συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΣΔΕΠ έως τα τέλη της εβδομάδας, οπότε και θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία.
Την απόφαση για κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης, πήρε η γενική συνέλευση των φοιτητών. Οι φοιτητές, όπως δήλωσε το μέλος του ενιαίου συλλόγου Απόστολος Θεοδοσίου, εκφράζουν τη ριζική αντίθεσή τους στο νόμο-πλαίσιο.
Η κατάληψη θα συνεχισθεί μέχρι την Τρίτη 13 Μαρτίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση στην οποία θα ληφθεί και απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Στη Βουλή
Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση του νόμου-πλαισίου. Χθες, η υπουργός Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου, δεν προέβη σε καμία αλλαγή επί του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση, ούτε στις διευκρινίσεις που συνέστησε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.
O ΣΥΝ υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας η οποία στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αλλά απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία με το σκεπτικό ότι οι ασάφειες που εντόπισε το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν συνιστούν απόρριψη των διατάξεων του νομοσχεδίου.
Η μόνη βελτίωση που έγινε αφορά τον περιορισμό από 15 σε 10 των μελών ΔΕΠ από άλλα Τμήματα που συμμετέχουν στην εκλογή, εξέλιξη ή μονιμοποίηση του διδακτικού προσωπικού συγκεκριμένου Τμήματος πανεπιστημιακής σχολής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου