ΤΟΠΙΚΑ

Λίβερπουλ, Τσέλσι, Πόρτο και Ρόμα στους «8» του Τσάμπιονς Λίγκ

λίβερπουλ-τσέλσι-πόρτο-και-ρόμα-στους-851206

Η Λίβερπουλ ήταν Εγγλέζα στο ραντεβού της με την πρόκριση στους «8» του Champions League. Οι reds έχασαν στο Ανφιλντ 1-0 από τη Μπαρτσελόνα, αλλά κέρδισαν τη μάχη με την πρωταθλήτρια Ευρώπης για το ένα από τα τέσσερα πρώτα εισιτήρια των προημιτελικών. Στην οκτάδα και η Τσέλσι του Μουρίνιο, που επικράτησε τελικά της Πόρτο με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η έκπληξη της βραδιάς έγινε στη Λιόν, όπου η Ρόμα υπέταξε 2-0 τους Γάλλους, ενώ το καρέ έκλεισε η Βαλένθια με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στην Ιντερ.
Δραματική πρόκριση για Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ πήρε δραματική πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την ήττα της με 1-0 από τη Μπαρτσελόνα στο «Ανφιλντ», στη ρεβάνς της φάσης των «16». Η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει 2-1 στο «Καμπ Νου» και πήρε το εισιτήριο στα εκτός έδρας γκολ, αφήνοντας εκτός την κάτοχο του τροπαίου. Ετσι, για μία ακόμη φορά η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της (τελευταία που το πέτυχε ήταν η Μίλαν το 1990, όταν η διοργάνωση λεγόταν ακόμη Κύπελλο Πρωταθλητριών).
Μπορεί οι «μπλαουγκράνα» να είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως το πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Λίβερπουλ, που είχε δύο δοκάρια (στο 11΄ σε «κεραυνό» Ρίισε και στο 32΄ σε μακρινό σουτ του Σισόκο, μετά από λάθος του Βαλντές), και μια εκπληκτική τριπλή ευκαιρία στο 26΄, όταν ο Βαλντές απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ των Μπέλαμι και Κούιτ και στη συνέχεια ο Πουγιόλ απομάκρυνε προ της γραμμής την κεφαλιά του Ρίισε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε πιο κινητική και στο 53΄ «άγγιξε» το γκολ, όμως το σουτ του Ροναλντίνιο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Στο 75΄ όμως, ο Τσάβι τροφοδότησε ωραία τον Γκούντγιονσεν, που λίγο νωρίτερα είχε μπει ως αλλαγή, αυτός απέφυγε τον Ρέινα και σκόραρε, βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Στο διάστημα που απέμενε οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν, όμως η άμυνα της Λίβερπουλ άντεξε.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Φίναν, Κάραγκερ, Αγκερ, Ρίισε (77΄ Φάμπιο Αουρέλιο), Σισόκο, Τσάμπι Αλόνσο, Τζέραρντ, Αρμπελόα, Κούιτ (89΄ Κράουτς), Μπέλαμι (67΄ Πέναντ)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Τιράμ (71΄ Γκούντγιονσεν), Πουγιόλ, Μαρκές, Ολεγκέρ, Τσάβι, Ινιέστα, Ντέκο, Μέσι, Ροναλντίνιο, Ετό (61΄ Ζιουλί)
Με νίκη η Ρόμα στους «8»
Η Ρόμα επικράτησε 2-0 της Λιόν στο «Ζερλάν», στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού, αφού το πρώτο ματς στο «Ολίμπικο» είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Η εξαιρετικά μελετημένη εμφάνιση της ιταλικής ομάδας ήταν το «κλειδί» της πρόκρισής τους. Παρά την ακύρωση του γκολ που πέτυχε στο 6΄ ο Ντε Ρόσι, όπου λανθασμένα υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ του Τότι, οι «τζιαλορόσι» δεν πτοήθηκαν και άνοιξαν το σκορ στο 22΄, όταν η σέντρα του Τονέτο βρήκε αμαρκάριστο τον Τότι και ο αρχηγός με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κουπέ. Ενα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μανσίνι με αλλεπάλληλες προσποιήσεις πέρασε τον Ρεβεγιέρ και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
ΛΙΟΝ: Κουπέ, Ρεβεγιέρ (69΄ Μπενζεμά), Κρις, Σκιλασί, Αμπιντάλ, Ντιαρά (46΄ Κάλστρομ), Τιάγκο, Ζουνίνιο, Μαλουντά, Φρεντ, Γκοβού (46΄ Βιλτόρ)
ΡΟΜΑ: Ντόνι, Κασέτι, Μεσέ, Κίβου, Τονέτο, Ντε Ρόσι, Πιζάρο, Ταντέι, Περότα, Μανσίνι (89΄ Φατί), Τότι
Ανατροπή και πρόκριση για την Τσέλσι
Ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Πόρτο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και, σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία, πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και την κλήρωση της Παρασκευής.
Η Πόρτο ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και μάλιστα πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 15΄, με τον Καρέσμα. Το αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (48’). Τότε οι πρωταθλητές Αγγλίας ισοφάρισαν, με σουτ του Ρόμπεν. Το τέρμα που έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην Τσέλσι σημείωσε στο 79΄ ο Μίκαελ Μπάλακ, μετά από όμορφο συνδυασμό των Ντρογκμπά και Σεβτσένκο.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ντιαρά (66΄ Φερέιρα), Εσιέν, Καρβάλιο, Άσλεϊ, Ρόμπεν, Μακελελέ (46΄ Όμπι Μίκελ), Λάμπαρντ, Μπάλακ, Σεβτσένκο (85΄ Καλού), Ντρογκμπά
ΠΟΡΤΟ: Χέλτον, Φουτσίλε, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Τσεχ (56΄ Αντριάνο), Ρ.Κόστα, Ασουνσάο, Ραούλ Μεϊρέγες (56΄ Ίμπσον), Λούτσο Γκονζάλες, Καρέσμα, Λισάντρο Λόπες (82΄ Μπρούνο Μοράες)
Κρατώντας στην άμυνα πέρασε η Βαλένθια
Στην κλήρωση της Παρασκευής για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρεθεί η Βαλένθια, μετά το σημερινό 0-0 με την Ιντερ στο «Μεστάγια», που σε συνδυασμό με το 2-2 του «Μεάτσα» της έδωσε την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.
Η Βαλένθια είχε σαφέστατο προβάδισμα μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και οι παίκτες του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες προσπάθησαν να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα που θα τους έδινε και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο αγώνας στιγματίστηκε από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο του «Μεστάγια», αλλά και στην είσοδο των αποδυτηρίων από παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων, μετά το σφύριγμα της λήξης.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Κανιθάρες, Μιγκέλ, Αγιάλα, Αλμπιόλ, Μορέτι, Ανγκούλο (77΄ Χοακίν), Μαρκένα, Μπαράχα (38΄ Ούγκο Βιάνα), Σίλβα, Βίγια, Μοριέντες (67΄ Βιθέντε)
ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Μάξγουελ (75΄ Γκρόσο), Μπουρντίσο, Στάνκοβιτς, Ντακούρ (64΄ Φίγκο), Χ.Ζανέτι, Κρέσπο (58΄ Κρουζ), Ιμπραϊμοβιτς

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου