ΤΟΠΙΚΑ

Κρατούν τον βαθμό και στρέφονται στο Λεβαδειακό

κρατούν-τον-βαθμό-και-στρέφονται-στο-λ-851206

Οταν μια ομάδα μετρά μόνο ήττες εκτός έδρας και ξαφνικά καταφέρνει σε δυο δύσκολες σερί αποστολές μακριά από το «σπίτι» της να μείνει αήττητη και να αποσπάσει μάλιστα συνολικά τέσσερις βαθμούς, είναι φυσικό να υπάρχει ικανοποίηση. Βέβαια για τη Νίκη το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να φύγει προχθές με το «τρίποντο» από την Καισαριανή, ωστόσο η επόμενη μέρα της λευκής ισοπαλίας με τον Εθνικό Αστέρα, βρίσκει άπαντες ευχαριστημένους στη Ν. Ιωνία από την συλλογική προσπάθεια. Αλλωστε το θετικό αποτέλεσμα που πρόσθεσε η ομάδα στο ενεργητικό της στην «μάχη» που δίνει από την προτελευταία θέση της Β Εθνικής για παραμονή, μπορεί να μην είχε άμεσο βαθμολογικό αντίκτυπο, αν μη τι άλλο όμως κρατάει ζωντανές τις όποιες ελπίδες… Πλέον στον «ορίζοντα» υπάρχει μόνο ο Λεβαδειακός.
Πάθος και πειθαρχία
Η αλήθεια είναι ότι η Νίκη δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της στο προχθεσινό ματς. Ωστόσο ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, ήξερε τι ζητούσε και έδειξε στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι της μέχρι πριν μερικές αγωνιστικές, όπως το πάθος, η διάθεση και η πειθαρχία, χαρακτηριστικά που έχει προσθέσει στο προφίλ των κυανόλευκων ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, την ώρα που βελτίωση παρατηρείται και στον τομέα της φυσικής κατάστασης.
Το συνεχές πρέσινγκ σε όλο σχεδόν το γήπεδο λειτούργησε άψογα με τον Γκίτκο να απειλείται ελάχιστα, ωστόσο επιθετικά, η Νίκη, αν και είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες στο ενεργητικό της δεν μπόρεσε να κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία της. Ο Βούζελα στην δεξιά πλευρά της άμυνας, που προτιμήθηκε στην θέση του τραυματία Τζουλιάνο και «πλήρωσε» μάλιστα το πάθος του με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι Μπαλάφας και Αφόνσο κεντρικό δίδυμο και ο Ρουμελιώτης αριστερά λειτούργησαν υποδειγματικά στα μετόπισθεν, έχοντας σημαντικές βοήθειες από τους Κουτσογιάννη και Αρτσε. Ο παίκτης όμως που ξεχώρισε ιδιαίτερα από τη Νίκη και βρισκόταν παντού, καταπίνοντας πολλά χιλιόμετρα, πρεσάροντας, δημιουργώντας και έχοντας και την καλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης στο ενεργητικό του, ήταν ο Σίμιτς.
Επίσης στα θετικά και η επανεμφάνιση του Σπύρου Γκάγκα μετά από τρεις εβδομάδες λόγω του τραυματισμού του, με τον 29χρονο Βολιώτη που ξεκίνησε ως αριστερός χαφ να δίνει πολλές μάχες και να κερδίζει φάουλ που έδιναν ανάσες στους κυανόλευκους, ιδιαίτερα προς το τέλος. Ο Μουρατίδης στην κορυφή της επίθεσης, περιορίστηκε στο να πιέζει ψηλά και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους, ενώ μάλλον παραφωνία στο «καλοδουλεμένο σύνολο» που παρέταξε ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, αποτέλεσε ο Λάμπρος Χώνος, που ναι μεν πάλεψε φιλότιμα, αλλά κρατούσε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε την μπάλα και αρκετές φορές την έχασε λόγω καθυστέρησης. Μάλιστα στην μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε για να φανεί στο παιχνίδι, μετά από πάσα του Σίμιτς μέσα στην περιοχή, έκανε κακό κοντρόλ και στην συνέχεια έχασε την ισορροπία του, «πετώντας» μια καλή στιγμή για τη Νίκη.
Τώρα Λεβαδειακός…
Το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης στους κυανόλευκους. Το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας κρατά τον βαθμό από την Καισαριανή και με ανεβασμένο το ηθικό σκέφτεται μόνο τη νίκη απέναντι στους Βοιωτούς. Στη Νίκη δεν ασχολούνται με το τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο αντίπαλος τους και γνωρίζουν ότι στην θέση που βρίσκονται δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα ματς. Για αυτούς όλα είναι τελικοί και θα πρέπει κάθε φορά μοναδικός τους στόχος να είναι το τρίποντο.
Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος για αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να υπολογίζει στον στον τιμωρημένο Βούζελα, ενώ αγώνα δρόμου θα κάνει για να προλάβει να δώσει το παρών ο Τζουλιάνο. Παράλληλα επιστρέφει ο Ρίκα που εξέτισε την ποινή του. Από την ΠΑΕ ανακοινώθηκε ότι ο Γκάγκας που συμπλήρωσε κάρτες προχθές θα εκτίσει την τιμωρία του στο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.
Χθες όσοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν στην Καισαριανή, έδωσαν φιλικό παιχνίδι με χαρακτήρα οικογενειακού διπλού με τον Εθνικό Ολυμπιακό γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου