ΤΟΠΙΚΑ

Διαδηλωτές περικύκλωσαν το χώρο της Βουλής

διαδηλωτές-περικύκλωσαν-το-χώρο-της-β-851206

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί περικύκλωσαν χθες το απόγευμα τη Βουλή, όπου εισήχθη στην Ολομέλεια ο νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Οι διαδηλωτές είπαν ότι αυτή η μορφή διαμαρτυρίας θα πραγματοποιείται όσο διαρκεί η συζήτηση.
Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρούν στο νομοσχέδιο ετοιμάζονται τώρα για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
Ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν με νέες μορφές, ενώ τη Δευτέρα προγραμματίζεται συναυλία στα Προπύλαια.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης απηύθυνε έκκληση για ψήφιση του νομοσχεδίου μετά το Πάσχα προκείμενου να δοθεί χρόνος για συζήτηση και να αποφορτιστεί το κλίμα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε εκ νέου την απόσυρση του νομοσχεδίου και να τεθεί σε ψηφοφορία η συνταγματικότητά του.
Η απεργία της ΠΟΣΔΕΠ θα συνεχισθεί τουλάχιστον έως τα τέλη της εβδομάδας.
Χθες το μεσημέρι αποφασίστηκε η συνέχιση των καταλήψεων στη Γεωπονική, στους Μεταλλειολόγους του Πολυτεχνείου, στη Φιλοσοφική, στο Πάντειο, στα τμήματα Χημικό, Βιολογικό, Γεωλογικό και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η ΔΑΠ κέρδισε το Οικονομικό της Νομικής, όπου σταμάτησε η κατάληψη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου