ΤΟΠΙΚΑ

Aντεπίθεση σάλπισε ο Γιώργος Παπανδρέου

aντεπίθεση-σάλπισε-ο-γιώργος-παπανδρέ-851206

Συνθήκες αντεπίθεσης και ανάκτησης της πρωτοβουλίας των κινήσεων δημιουργούνται στο ΠΑΣΟΚ μετά την παρουσίαση του προγράμματος και την παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου στο ΣΕΦ. Χθες για το λόγο αυτό συνεδρίασε το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του κόμματος.
Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι αισιόδοξοι ότι μετά την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου τα εσωκομματικά προβλήματα θα εκλείψουν και πως τα βασικά σημεία του προγράμματος μπορούν να αποτελέσουν τον καμβά συναντίληψης για τα στελέχη του κόμματος. Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένουν τώρα, πολλά στελέχη να παίξουν το ρόλο του πολλαπλασιαστή του μηνύματος του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να γυρίσει όλη την Ελλάδα. Η πρώτη εικόνα παραπέμπει βελτίωση του κλίματος στο εσωτερικό και θετική αποδοχή των μέτρων από την κοινή γνώμη. Στελέχη όπως ο Π. Ευθυμίου, ο Γ. Φλωρίδης, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου έθεσαν ευθέως το ζήτημα της διαφορετικής αντίληψης της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα που θέλουν να αναδείξουν. Σε αυτή τη διαφορά ανάμεσα στη συντηρητική και την προοδευτική πολιτική αποδίδουν και την αμήχανη και αμυντική ως τώρα στάση της κυβέρνησης που επιμένει από τη μία στα περί υπερβολικής φορολόγησης (Αλογοσκούφης) και από την άλλη προσπαθεί να υποσχεθεί περισσότερα (Τσιτουρίδης, Ζαγορίτης κ.ά.). Χθες πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βγήκαν στα ΜΜΕ για να στηρίξουν την επίθεση που εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου εναντίον της κυβέρνησης, μερίδας συμφερόντων και εταιριών δημοσκοπήσεων.
«Παράγκα»
«Η κυβέρνηση έχει τη λογική της παράγκας, δηλαδή μπορούμε να επιβιώσουμε και να κινηθούμε, ικανοποιώντας κάθε είδους συμφέρον που μας εξυπηρετεί» είπε η Α. Διαμαντοπούλου και έκανε λόγο για δυόμισι χρόνια μικρών και μεγάλων σκανδάλων της ΝΔ. Αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που έχουν φτάσει και στη Βουλή και αφορούν το χώρο των εφοπλιστών, της καπνοβιομηχανίας, των φαρμάκων κ.λπ. και σημείωσε ότι ποτέ η ΝΔ δεν έχει απαντήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες. Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τις δαιμονοποιεί αλλά τόνισε πως υπάρχει θέμα για το πώς γίνονται οι ερωτήσεις, για τον τρόπο και τη συχνότητα της δημοσίευσής τους. «Όπως τα πολεμικά άλογα μόλις μυρίσουν το μπαρούτι του πολέμου κλωτσάνε το έδαφος και ετοιμάζονται, έτσι και το ΠΑΣΟΚ όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα συσπειρώνεται και δε θα υπάρχει η πολυτέλεια της εσωστρέφειας» δήλωσε ο συνήθως εγκρατής σε δημόσιες παρεμβάσεις Αλ. Παπαδόπουλος, ο οποίος επικρότησε την πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου μέσα από την ανακοίνωση του προγράμματος να προτάξει τα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στις φωτογραφικές ρυθμίσεις οι οποίες μόνο κατά το 2005 με την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων έδωσαν 1,5 δισ. ευρώ σε 30.000 επιχειρήσεις, στην επιβολή φόρου εις βάρος των ελληνικών καπνοβιομηχανιών προς εξυπηρέτηση της εταιρείας PHILLIP MORRIS, στη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση των μονοπύθμενων, στο σκάνδαλο της υπόθεσης με την Ακρόπολη Χρηματιστηριακή και το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων, αναφέρθηκε η Β. Παπανδρέου σχολιάζοντας τη φράση του Γ. Παπανδρέου «κυβέρνηση – παράγκα συμφερόντων».
Παρεμβάσεις
«Επειδή εμείς δεν είμαστε ΝΔ αναφερόμαστε μόνο στις υποθέσεις που τεκμηριώνουν ότι υπάρχει θέμα. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις και τις ονομάζουμε» δήλωσε ο Χρ. Πρωτόπαπας κάνοντας λόγο για πέντε μεγάλες παρεμβάσεις που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ μέσα από το πρόγραμμά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου