ΤΟΠΙΚΑ

Δεν θα αναβληθεί η άσκηση “Τοξότης”

δεν-θα-αναβληθεί-η-άσκηση-τοξότης-851206

Πριν από τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ο πρωθυπουργός είχε κατ ιδίαν συναντήσεις με την υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και στη συνέχεια με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ακολούθως δε συζήτησαν και οι τρεις μαζί.
Η κα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση εάν “τα βρήκε” με τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι “τα πράγματα είναι εξαιρετικά και δεν είχαμε χάσει τίποτα για να το βρούμε”.
Σε άλλη ερώτηση εάν κάποιοι θέλουν να την πλήξουν, η υπουργός των Εξωτερικών απάντησε ότι “δεν θα μπω στη σεναριολογία”. “Οχι δεν υπάρχει κανείς και δεν έχω καμιά διαφωνία με τον κ. Μεϊμαράκη. Οπως ξέρετε, η υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Αμυνας είναι σε στενή και συνεχή συνεργασία, όπως πρέπει να είναι”, τόνισε.
Η κα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο επίσκεψης του Τούρκου Υπουργου Εξωτερικών στην Αθήνα είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις “όταν θα είμαστε έτοιμοι να τις κάνουμε”.
Και σε άλλη ερώτηση εάν θα έρθει στην Αθήνα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε λέγοντας “θα σας τα πούνε”.
Ο υπουργός Αμυνας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με την κα Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι “υπάρχει μια άριστη συνεργασία των επιτελών των δυο υπουργείων και πολύ περισσότερο με την κα Μπακογιάννη”.
Σε ερώτηση για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ανέφερε ότι “εμείς βρισκόμαστε σε μια συνεχή, γόνιμη συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά με την κα Μπακογιάννη για την ενδεχόμενη έλευση του Αμπντουλάχ Γκιούλ”.
Εξ άλλου απαντώντας σε ερώτηση αν συμφωνεί με την επίσκεψη του κ. Αμπ. Γκιούλ, ο υπουργός είπε ότι “βεβαίως και συμφωνώ”.
“Συμφωνώ στην κυβερνητική πολιτική που έχει χαραχθεί για να έχουμε τους διαύλους συνεννόησης και επικοινωνίας και στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τα μέτρα εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητα για να συμβιώνουμε”, πρόσθεσε.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία υποβαθμίστηκε το θέμα που δημιουργήθηκε με τις τουρκικές αιτιάσεις στο ΝΑΤΟ για τον Αϊ- Στράτη, ο υπουργός Αμυνας είπε:
“Το θέμα του Αϊ-Στράτη δεν υποβαθμίζεται, ούτε αναβαθμίζεται. Είναι ένα συγκεκριμένο θέμα. Αυτά μπορείτε να τα λέτε εσείς ως πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά είναι ένα συγκεκριμένο θέμα και έχει πάρει το δρόμο του, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που έπρεπε να γίνουν και αναμένουμε την απόφαση”.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα πραγματοποιηθεί η ελληνοκυπριακή άσκηση στα τέλη Μαρτίου, ο υπουργός είπε πως “ό,τι έχει προγραμματιστεί, θα συνεχίσει”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου