ΤΟΠΙΚΑ

Συμπληρώνεται το παζλ των «8»

συμπληρώνεται-το-παζλ-των-8-851206

Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει για τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ που θα κριθούν σήμερα (21.45) και θα δώσουν στις συγκεκριμένες ομάδες το δικαίωμα για παρουσία στην κλήρωση της Παρασκευής (9/3) στην Αθήνα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Ρούνεϊ στην σύνθεση της θα υποδεχθεί την Λιλ στην πιο «φορτισμένη» ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ», μετά τα όσα συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι του «Φελίξ Μπολάρ», στο οποίο η Γιουνάιτεντ είχε πάρει τη νίκη με το «αμφιλεγόμενο» γκολ του Ράιαν Γκιγκς. Αυτό το τέρμα έβαλε τέλος στο εντός έδρας αήττητο της Λιλ στη διοργάνωση, με τους Γάλλους να καλούνται να νικήσουν μέσα στο «θέατρο των ονείρων», στο οποίο οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν μόλις μια ήττα στα τελευταία 27 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Φαβορί μοιάζει να είναι η Μίλαν, με «όπλο» την έδρα και το 0-0 με τη Σέλτικ στον πρώτο αγώνα στη Σκωτία. Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα στην Ιταλία έχει χαθεί προ πολλού για τη Μίλαν, οι «ροσονέρι» ψάχνουν διέξοδο για διάκριση κυρίως μέσω της Ευρώπης, με τη ρεβάνς κόντρα στη Σέλτικ για τους «16» στο «Σαν Σίρο» να αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία. Η Μίλαν θα είναι τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχος στην αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Σκωτίας, αφού η ΟΥΕΦΑ ενέκρινε την ασφάλεια του γηπέδου, με 67.500 θεατές να παρακολουθούν το παιχνίδι. Εξάλλου, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται ανελλιπώς στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2002, και στη ρεβάνς του 0-0 της Γλασκώβης θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που σε 12 εκτός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση έχει 11 ήττες.
Το πιο σπουδαίο παιχνίδι από πλευράς ονομάτων θα γίνει στην «Αλιάνζ Αρένα» με τη Ρεάλ να θέλει να υπερασπιστεί το 3-2 κόντρα στην Μπάγερν. Το μικρό προβάδισμα που απέκτησε η Ρεάλ από το πρώτο παιχνίδι στο «Μπερναμπέου» καλείται να υπερασπιστεί στην «Αλιάνζ Αρένα» κόντρα στην Μπάγερν. Τα προβλήματα δε λείπουν και για τους δύο προπονητές, αφού η Ρεάλ δεν θα έχει στη διάθεσή της Μπέκαμ και Ρέγες, ενώ ο Οτμαρ Χίτζφελντ περιμένει έως την τελευταία στιγμή τον Σαλιχάμιζιτς.
Σε κίνδυνο βρίσκεται η συνέχεια της περσινής φιναλίστ Αρσεναλ που θέλει νίκη απέναντι στην Αϊντχόβεν. Πέρυσι η Αρσεναλ είχε φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι, ενώ όπως έχει τονίσει ο Αρσέν Βενγκέρ, στόχος είναι να φτάσει και στο φετινό τελικό της Αθήνας. Ο Βενγκέρ θα περιμένει έως την τελευταία στιγμή τον Τιερί Ανρί, ενώ δεν υπολογίζει στον Ροζίτσκι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου