ΤΟΠΙΚΑ

«Φουλάρει» για τον πρώτο τίτλο της σεζόν ο Ιωνας στην Α1 ΕΣΚΑΘ

φουλάρει-για-τον-πρώτο-τίτλο-της-σεζ-851206

Πριν το τζάμπολ ακόμη, ο Ιωνας ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του 1ου Ομίλου της Α1 ΕΣΚΑΘ. Η βολιώτικη ομάδα από την αρχή έθετε ως στόχο την τον πρωταγωνιστικό ρόλο και με τους καλαθοσφαιριστές που φρόντισε να προσθέσει το καλοκαίρι στο ρόστερ της, δεν χωρούσε αμφισβήτηση για τους στόχους και την πορεία της. Δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της πρώτης τοπικής κατηγορίας και ο Ιωνας, με δεκαπέντε νίκες και μια ήττα στο ενεργητικό του, έχει ήδη εξασφαλίσει το ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγεί στα πλέι οφ για την «μάχη» της ανόδου στην Γ’ Εθνική.
Το διπλό στη Νίκαια την περασμένη αγωνιστική του εξασφάλισε την συνέχεια στην επόμενη φάση, ενώ αυτό που απομένει και ο Αντώνης Μυριντζής με τους παίκτες του το θέλουν πολύ και για λόγους γοήτρου, είναι στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Αστέρα στο ΕΑΚ Βόλου να πάρουν το ροζ φύλλο και να κατακτήσουν τον πρώτο –άτυπο- τίτλο της σεζόν τερματίζοντας στην κορυφή του 1ου ομίλου. Το παιχνίδι αυτό θα είναι το μοναδικό που θα γίνει το Σάββατο από το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, καθώς το πρωτάθλημα κανονικά διακόπτεται, αλλά η συμμετοχή παίκτη του Αστέρα σε Εθνική ομάδα, ανάγκασε την ΕΣΚΑΘ να μεταφέρει μια εβδομάδα πιο νωρίς το ματς.
Σε περίπτωση που ο Ιωνας ηττηθεί τερματίζει δεύτερος, αφού το Λαρισαϊκό συγκρότημα τον «πιάνει» στο ρετιρέ και έχει το 2-0 από τα μεταξύ τους παιχνίδια, κερδίζοντας στην ισοβαθμία την πρώτη θέση. Οι Βολιώτες όμως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν την χάρη στους «γείτονες» και δηλώνουν έτοιμοι για τη νίκη που θα τους δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ, στα οποία προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο. Η τελευταία φάση που θα αναδείξει τον πρωταθλητή θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου και περιλαμβάνει έξι αγωνιστικές.
Μυριντζής: «Είμαστε φαβορί»
Ο Αντώνης Μυριντζής που βρίσκεται στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας πέρυσι είχε καταφέρει να βρεθεί ξανά στα πλέι οφ και να ανεβάσει τη Νίκη κατηγορία. Φέτος από τον πάγκο του Ιωνα θα προσπαθήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να πετύχει τον ίδιο άθλο. Ο Βολιώτης προπονητής δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια και δεν αρνείται ότι ο Ιωνας είναι το φαβορί για το ντέρμπι με τον Αστέρα με το μυαλό των παικτών του όμως είναι ήδη στα πλέι οφ.
«Κερδίσαμε το ματς με τη Νίκαια και στόχος μας είναι να πάρουμε τα δυο παιχνίδια που υπολείπονται στην κανονική περίοδο και να τερματίσουμε πρώτοι. Δεν κρύβουμε ότι το μυαλό μας βρίσκεται ήδη στα πλέι οφ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χάσουμε κάποιο ματς και να αλλοιώσουμε την καλή μας εικόνα. Εχουμε ένα καλό ρυθμό αυτή την στιγμή και βρίσκεται όλο το υλικό στην διάθεση μας χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς. Είναι αναμφίβολα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το ντέρμπι με τον Αστέρα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε το φαβορί. Ο Αστέρας αποτελεί μια από τις δυνατότερες και καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, ωστόσο αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε εμείς οι νικητές και θα τερματίσουμε πρώτοι», δηλώνει ο έμπειρος Βολιώτης τεχνικός.
Οσο για τα πλέι οφ και την συνέχεια: «Αποτελούν ένα μικρό καινούριο πρωτάθλημα για μας. Ετσι τα αντιμετωπίζουμε αφού δεν έχουν καμία σχέση οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου ξεκινούν από την αρχή σε μια διοργάνωση έξι αγωνιστικών με νέα βαθμολογία. Θα τα δώσουμε όλα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου