ΤΟΠΙΚΑ

Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα

στο-κυνήγι-της-δεύτερης-θέσης-ο-ολυμπι-851206

Πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των «16» σήμερα με τον Ολυμπιακό να θέλει νίκη πάση θυσία επί της Παρτιζάν στο ΣΕΦ για τον Ε΄ Όμιλο. Αύριο ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές Πίλσεν για τον ΣΤ΄ Όμιλο και ο Αρης που μετρά 3 ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του Ζ’ Ομίλου, Ντιναμό στη Μόσχα.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 19:45 σήμερα την Παρτιζάν, ομάδα της οποίας είχε επικρατήσει με 92-84 στο Βελιγράδι στην πρεμιέρα της φάσης των «16». Μόνο ένα αποτέλεσμα υπάρχει για τους «ερυθρόλευκους», δηλαδή η νίκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην προημιτελική φάση. Την ώρα που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας οδηγεί αήττητη την κούρσα του Ε΄ Ομίλου, ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με Παρτιζάν και Μπανταλόνα και χρειάζεται μόνο θετικά αποτελέσματα στους δύο εναπομείναντες εντός έδρας αγώνες για να διατηρεί ελπίδες παρουσίας στα προημιτελικά.
Στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Πόλης ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να συνεχίσει το αήττητο σερί στη φάση των «16», να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Εφές Πίλσεν αυξάνοντας σε 4 τις νίκες του. Στόχος των «πρασίνων» είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης του ΣΤ ομίλου και οι συνθήκες δείχνουν ευνοϊκές μετά τη σημαντική νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, που ξεκίνησε επίσης ως φαβορί για την πρώτη θέση.
Τέλος, ο Άρης έχει το πλέον δύσκολο έργο την Πέμπτη από τους τρεις εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ. Στις 19:15 οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν παίρνουν θέση στο τζάμπολ απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας. Η ρωσική ομάδα ισοβαθμεί με 2 νίκες – 1 ήττα με τις Μάλαγα και Μπενετόν Τρεβίζο στη φάση των «16». Ο Άρης προβάλλει αουτσάιντερ εναντίον των Αντώνη Φώτση και Λάζαρου Παπαδόπουλου και δύσκολα θ αποφύγει την τέταρτη ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές μέσα στην καυτή έδρα της Ντιναμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου