ΤΟΠΙΚΑ

Στροφή στις μεταγραφές στον Πειραιά…

στροφή-στις-μεταγραφές-στον-πειραιά-851206

Στον Ολυμπιακό αφήνουν στην άκρη το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στρέφουν την προσοχή τους στην μεταγραφική ενίσχυση της επόμενης περιόδου με την Λατινική Αμερική να έχει την… τιμητική της.
Είναι αλήθεια ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό ενόχλησε τους πάντες στον Ολυμπιακό, άλλωστε δεν είναι τυχαία το κορυφαίο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι αφήνουν στην άκρη αυτό το αποτέλεσμα και αρχίζουν ν ασχολούνται με την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.
Ηδη έχουν γραφτεί αρκετά ονόματα, όμως αυτά που φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει είναι των Ντούντου, Λούκας, Γκέκα και Μάξι Λόπες, με την κάθε περίπτωση να έχει τις δικές της δυσκολίες ή ευκολίες. Οι ερυθρόλευκοι φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Γκρέμιο για τους δυο ποδοσφαιριστές και περιμένουν εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών. Μάλιστα, από την Ρωσία τονίζεται ότι η περίπτωση του 23χρονου Βραζιλιάνου είναι σε καλό δρόμο και είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να υπάρχουν εξελίξεις.
Στις αρχικές συζητήσεις υπήρχε διαφορά ανάμεσα στις δυο πλευρές, ωστόσο κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι έχουν ξεχωρίσει δυο λύσεις (συνιδιοκτησία ή δανεισμός με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2008). Σε περίπτωση που η διοίκηση της ρωσικής ομάδας απαντήσει θετικά, δεν θα χαθεί χρόνος και η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί πριν την λήξη της αγωνιστικής περιόδου.
Στην περίπτωση του Λούκας οι πιθανότητες φαίνεται να είναι λιγότερες, αφού στο κόλπο της απόκτησης του έχουν μπει και άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, με αποτέλεσμα το ποσό να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ωστόσο, η διοίκηση της Γκρέμιο αναμένεται ν απαντήσει σύντομα στην πρόταση του Ολυμπιακού.
Γκέκας, Μάξι Λόπες
Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός, Μάξι Λόπες, έχει προταθεί και εξετάζεται η περίπτωση του. Φέτος αγωνίζεται δανεικός από την Μπαρτσελόνα στην Μαγιόρκα και το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στην Βαρκελώνη, αλλά οι Καταλανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τον κρατήσουν. Με αυτά τα δεδομένα ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να τον αποκτήσει είτε δανεικό είτε να τον αγοράσει μ ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ.
Η άλλη περίπτωση επιθετικού είναι αυτή του Φάνη Γκέκα. Ο Έλληνας επιθετικός έχει συνεργαστεί με τον Τάκη Λεμονή στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα ο τεχνικός των ερυθρολεύκων να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ικανότητες του. Ωστόσο, αυτή την στιγμή ο διεθνής επιθετικός δείχνει διατεθειμένος να παραμείνει στο εξωτερικό ακόμη και αν η Μπόχουμ δεν πληρώσει το ποσό που απαιτείται (700.000 ευρώ) στον Παναθηναϊκό.
Κλήσεις για Καστίγιο, Κωνσταντίνου και Οκκά
Ο Νέρι Καστίγιο κλήθηκε για δεύτερη φορά στην εθνική ομάδα του Μεξικού. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ούγκο Σάντσες, κάλεσε τον άσο του Ολυμπιακού για τα φιλικά παιχνίδια με την Παραγουάη και το Εκουαδόρ και ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα μπορέσει να τον δει αγωνιζόμενο. Ο Καστίγιο είχε κληθεί στην Εθνική και για το φιλικό με τις ΗΠΑ στις 7 Φεβρουάριου, αλλά δεν έπαιξε καθώς ήταν τραυματίας. Μια ακόμη φορά θα φορέσουν τη φανέλα της εθνικής Κύπρου οι Μιχάλης Κωνσταντίνου και Γιάννης Οκκάς, καθώς έφθασε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κλήση για τους δύο διεθνείς άσους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου