ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι αποκλείουν σήμερα την Εθνική Οδό

εργαζόμενοι-αποκλείουν-σήμερα-την-εθ-851206

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο 210ο χλμ στον κόμβο της Λαμίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα μετά τις 2 το μεσημέρι, το Εργατικό Κέντρο της Φθιώτιδας και το Σωματείο των Εργαζομένων στο εργοστάσιο Soulis, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός στον οποίο έχουν προχωρήσει οι πιστώτριες τράπεζες της βιομηχανίας Soulis που πτώχευσε, με τη μεταβίβαση του εργοστασίου στη μοναδική ενδιαφερόμενη εταιρία που εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
«Πριν μια εβδομάδα περίπου υπήρχαν αισιόδοξα μηνύματα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα τελευταία εικοσιτετράωρα», δήλωσε ο νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας που έχει συνεχείς επαφές τόσο με τις πιστώτριες τράπεζες και την Εθνική Κεφαλαίου που είναι η εκκαθαρίστρια όσο με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και του υπουργείου Απασχόλησης.
Όπως διευκρίνισε ο νομάρχης Φθιώτιδας, «η επιχείρηση μετά την πτώχευση έχει ενταχθεί στις διατάξεις “εκκαθάρισης εν λειτουργία“. Αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο πρέπει να λειτουργήσει εκ νέου. Τα τελευταία 24ωρα διαπιστώνω ότι το μόνο που ενδιαφέρει τις τράπεζες είναι να εισπράξουν τα χρήματά τους και αδιαφορούν για τις οικογένειες των εργαζομένων που μένουν στο δρόμο. Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε μια δικαστική περιπέτεια που θα απαξιώσει και το εργοστάσιο ως περιουσιακό στοιχείο αλλά και οι εργαζόμενοι θα παραμένουν στο δρόμο».
Η Εθνική Κεφαλαίου προχώρησε δύο φορές σε κλειστό διαγωνισμό όπου αναδείχτηκε πλειοδότης η εταιρία ΒΑΛΚΑΝ που έχει δεσμευτεί να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να προσλάβει εκ νέου τους εργαζόμενους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου