ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Όταν σηκωνόταν για κεφαλιά, έφτανε το Θεό
Όταν σηκωνόταν για κεφαλιά ο Κρητικόπουλος, έφτανε το Θεό, έλεγε χτες ακόμα στο καφενείο. Σήμερα ετοιμάζει το τρακτέρ…
Δεν τα βάζεις εύκολα με ανθρώπους που και στην πιο μικρή κουβέντα τους έμαθαν να κοιτούν ψηλά. Ας μην έχει καμιά αυταπάτη η κυβέρνηση. Ούτε κοιμούνται οι αγρότες ούτε εφησυχάζουν ούτε αγνοούν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κατάντια τους. Με μπλόκα ή δίχως μπλόκα η ώρα της πληρωμής πλησιάζει…
Φ.Τ.

Τεκμηριωμένος αντίλογος
Φανταστείτε να υπήρχε καθημερινός αντίλογος σ αυτό το όργιο ψευδολογίας, σπερμολογιών και κατασκευών -ναι, κατασκευών, κύριοι, που αφορούν στο νόμο-πλαίσιο. Με άλλα λόγια να υπήρχε διαθέσιμος χρόνος στα Μ.Μ.Ε για τεκμηριωμένο αντίλογο στο τερατούργημα της Μαριέτας. Δεν θα είχε ξεσηκωθεί μόνο η πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά όλοι μας.
Φ.Τ.

Αγωνία ταξιδιωτών
Πριν ακόμα γίνει γνωστό το μπλόκο των ΜΑΤ εναντίον των Λαρισαίων αγροτών, τα τηλέφωνα της εφημερίδας είχαν πάρει φωτιά από ταξιδιώτες που αγωνιούσαν αν θα μπορέσουν το απόγευμα να φτάσουν στην Θεσσαλονίκη. Ακόμα και οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Βόλου δεν ήξεραν τι θα γίνει με την ομάδα που ξεκίνησε για το Κιλκίς προκειμένου να αντιμετωπίσει σήμερα το Πολύκαστρο. Κανένα πρόβλημα, κύριοι, ο δρόμος είναι ελεύθερος και ανοικτός με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χ.Μ.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών κ. Ρούμπος θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό κ. Κοντό. Αν και τα περιφερειακά ινστιτούτα αγροτικής ανάπτυξης οδηγούνται το ένα μετά το άλλο σε λουκέτο, υποθέτουμε ότι σήμερα ο κ. Ρούμπος θα πείσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι το Ινστιτούτο του Βόλου είναι κάτι διαφορετικό και όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα. Άλλωστε το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Βόλου βρίσκεται κοντά στην λύση του προβλήματος της μικροκαρπίας που σχεδόν έχει καταστρέψει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή μήλων σε ολόκληρο το Πήλιο. Ελπίζουμε να τα καταφέρει ο κ. Ρούμπος για το καλό του τόπου.
Χ.Μ.

Η αποθέωση της ηλιθιότητας
Επτά ολόκληρα χρόνια το πρόβλημα της μικροκαρπίας έχει τινάξει στον αέρα την παραγωγή μήλων στο Πήλιο. Το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Βόλου με ελάχιστο προσωπικό, αφού στο παρελθόν έχει κατορθώσει να θεραπεύσει περιοχές του Τυρνάβου με το ίδιο πρόβλημα, βρίσκεται κοντά στη λύση και για το πρόβλημα του Πηλίου. Όλα αυτά με ερευνητικό έργο το οποίο αγγίζει το… αστρονομικό ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ ετησίως!!! Την ίδια ώρα η πολιτεία καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις για την μικροκαρπία μόνο για τα δύο τελευταία χρόνια το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ!!! Έπρεπε να περάσουν εφτά χρόνια για να ενδιαφερθεί σήμερα κυριολεκτικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να καλέσει τους ανθρώπους που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Κρίμα γιατί μας συνοδεύει και η φήμη του έξυπνου λαού.
Χ.Μ.

Δεν δικαιούστε να ομιλείτε
Με αφορμή τα τέλη των πεζοδρομίων άναψε για τα καλά η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Στάμο και τον πρώην Δήμαρχο Κυριάκο Μήτρου, η οποία στο τέλος κατέληξε πραγματικά… πεζοδρομιακού περιεχομένου. Πάντως η άποψη του κ. Μήτρου ότι ο κ. Στάμος δεν δικαιούται να ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής επειδή κατετάγη εικοστός στις τελευταίες εκλογές είναι καινοφανής και πολιτικά επικίνδυνη. Αυτό ήταν και το γεγονός που ανάγκασε τον Αντιδήμαρχο να μιλήσει για φασίζουσες συμπεριφορές.
Χ.Μ.

Οπως βολεύονται
Οταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνοντας την απογραφή, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε τοπικό επίπεδο εξέφρασαν τη δυσφορία τους. Τώρα που ο Αλέκος Βούλγαρης συγκρότησε επιτροπή διαφάνειας και ξεκίνησε ελέγχους για τα ταμεία που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εκφράζουν τη δυσφορία τους τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι είναι, κύριοι, αν έτσι νομίζετε ή αν έτσι σας βολεύει. Δυστυχώς αυτό ακριβώς είναι το πολιτικό επίπεδο στη χώρα μας.
Χ.Μ.

Ζεστό χρήμα
μετά από καιρό
Γέμισαν τα πορτοφόλια των τετρακοσίων περίπου εργαζομένων στο πρόγραμμα δακοκτονίας 2006. Αρκετούς μήνες μετά το τέλος της εργασίας τους, χθες τους κάλεσε η Νομαρχία και τους μοίρασε το ποσό των 420 χιλιάδων ευρώ. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι περισσότεροι από τους εργαζομένους στη δακοκτονία είναι την μεγαλύτερη περίοδο του έτους άνεργοι, αντιλαμβάνεται και τη σημασία της καταβολής των δεδουλευμένων.
Χ.Μ.
Το πρόβλημα
του Αλμυρού
Η υπόθεση “αναδασμός” τα προηγούμενα χρόνια είχε πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις μέχρι και επεισόδια στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού. Αύριο Πέμπτη συγκαλείται ακόμη μία σύσκεψη στον Αλμυρό με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και του αρμόδιου Αντινομάρχη Δημήτρη Μεργιαλή. Ελπίζουμε η αυριανή σύσκεψη να ευτυχίσει ως αποτέλεσμα.
Χ.Μ.
Χιόνισε… αλλαγές;
Δεν δέχθηκε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου κ. Μιχαλάκης τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Χιονοδρομικό θα αποσπαστεί από την ΑΝΕΜ και θα γίνει ανεξάρτητη επιχείρηση. Βέβαια κυρίαρχο θέμα αυτή την εποχή δεν είναι το μελλοντικό ιδιοκτησιακό και νομικό πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργεί το Κέντρο,αλλά να ρίξει καμιά νιφάδα χιονιού ώστε να ξαναλειτουργήσει το χιονοδρομικό, το οποίο από προχθές έκλεισε λόγω έλλειψης χιονιού.
Χ.Μ.

Τελικά δεν κλείνει
Ανακοινώθηκαν χθες από τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος τα δέκα υποκαταστήματα που θα κλείσουν μέχρι το 2010 σε ολόκληρη την επικράτεια. Ευτυχώς, σύμφωνα πάντα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, σε αυτά τα υποκαταστήματα που θα κατεβάσουν ρολά δεν περιλαμβάνεται το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στο Βόλο. Τελικά οι πιέσεις και οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν με την αρχική ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβανόταν και το υποκατάστημα του Βόλου, φαίνεται έπιασαν τόπο. Τελικά κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Χ.Μ.

Σωστά αιτήματα,
λάθος τρόπος
Στο Νομό Μαγνησίας δεν καταγράφεται κανένα κλίμα αγροτικών κινητοποιήσεων. Χθες το απόγευμα στον κόμβο του Αερινού, παρά τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα των αγροτοσυνδικαλιστών, δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν παρά μόνο 19 τρακτέρ. Στον Αλμυρό δεν έγινε καμία κίνηση, αφού ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Νανάς τόνιζε χθες ότι τα αιτήματα των αγροτών της Λάρισας είναι σωστά, αλλά διατυπώνονται με λανθασμένο τρόπο. «Γιατί ζητάμε αύξηση του ποσοστό επιστροφής Φ.Π.Α., πράγμα που προσκρούει στην κοινοτική νομοθεσία, και δεν ζητούμε επιστροφή Φ.Π.Α. και από τις επιδοτήσεις τις οποίες το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί εισόδημα;». Είναι μια εύλογη απορία.
Χ.Μ.

Το μπλόκο
των ΜΑΤ
Τα όσα έγιναν χθες στην κινητοποίηση των αγροτών της Λάρισας δεν έχουν προηγούμενο και θυμίζουν εποχές «Επιχείρησης ξεφουσκώματος ελαστικών γεωργικών μηχανημάτων». Τέτοια ομοιότητα.
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου