ΤΟΠΙΚΑ

Ευκαιρίες για μικρομεσαίους μέσα από το AGRO-START

ευκαιρίες-για-μικρομεσαίους-μέσα-από-748641

Στη μεταποίηση γάλακτος, κρέατος και λαδιού θα δοθεί βαρύτητα για την περίοδο 2014 – 2020

Στην μεταποίηση του γάλακτος, του κρέατος, του λαδιού, του μελιού, των υδατοκαλλιεργειών και των φαρμακευτικών φυτών θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα από τους ενδιαφερόμενους την περίοδο 2014-2020, για τα οποία μέσω προγραμμάτων μπορεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση αλλά και να ανοίξουν θέσεις εργασίας.

Τα παραπάνω τονίστηκαν χθες μεταξύ άλλων σεημερίδα στο πλαίσιο του έργου «Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών – AGRO-START», η οποία διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας -ΙΕΤΕΘ στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προώθηση των αποτελεσμάτων του έργου AGRO-START, το οποίο ολοκληρώνεται τέλος Δεκεμβρίου του 2014, στους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους επιχειρήσεων στον τομέα των οπωροκηπευτικών και της κτηνοτροφίας.

«Ουσιαστικά παρουσιάσαμε πως είναι δομημένο το περιφερειακό πρόγραμμα του 2014-2020 για την αγροδιατροφή, δηλαδή ποιες είναι οι προτεραιότητες στον τομέα, σε ποια προϊόντα με πως τρόπο θα κληθούν οι εταιρείες να υποβάλλον τα προγράμματά τους για να χρηματοδοτηθούν όπως επίσης και τα Πανεπιστήμια», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στηναγροδιατροφή στο πλαίσιο της ευφυούς εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οπως εξήγησε ο κ. Κουρέτας στόχος της εκδήλωσης είναι να εξηγήσουν την στρατηγική και τον τρόπο, με τον οποίο θα αρχίσουν από το Φεβρουάριο να υλοποιούνται τα νέα προγράμματα. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σεπροϊόντα που έχουν να κάνουν με τη μεταποίηση του γάλακτος, κρέατος, λαδιού, μελιού, υδατοκαλλιεργειών και φαρμακευτικών φυτών και έτσι μέσα από την πρωτογενή παραγωγή θα αντληθούν χρήματα τόσο από το γεωργικό ταμείο όσο και από το περιφερειακό πρόγραμμα της καινοτομίας. «Οι ενδιαφερόμενοι μέσα στο Φεβρουάριο θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τρέχουν τέτοιου είδους προγράμματα. Οι παραγωγοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας έτσι ώστε να μπουν σε νέες αγορές από τις οποίες θα εξασφαλιστούν νέες θέσεις εργασίας και χρήματα», κατέληξε ο κ. Κουρέτας.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου