ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρωσαν τις υποψίες για διαφθορά

πλήρωσαν-τις-υποψίες-για-διαφθορά-851206

Με συνοπτικές διαδικασίες αποστρατεύθηκαν οι αστυνομικοί διευθυντές και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, κατά τις ετήσιες κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έίχαν προηγηθεί διάφορες αποτυχημένες αστυνομικές επιχειρήσεις, αλλά και καταγγελίες για υποθέσεις διαφθοράς. Επίσης, ο έως τώρα γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Β. Λουράκης μετατέθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Εκτός αστυνομικού σώματος βρέθηκαν οι αστυνομικοί διευθυντές των νομών Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου κ. Ζαχαρίας Δαϊλάκης, Γιώργος Μιχαλάκης, Γιώργος Μπουτσάκης και Μιχάλης Βατσολάκης (αντιστοίχως) αφού προήχθησαν στον βαθμό του ταξιάρχου. Oι τέσσερις αξιωματικοί αντικαθίστανται από αξιωματικούς που υπηρετούσαν σε διάφορα τμήματα ή υποδιευθύνσεις της Ασφάλειας Αττικής.
Στον αστυνομικό διευθυντή Χανίων Ζ. Δαϊλάκη αποδόθηκε ο κακός χειρισμός της υπόθεσης της «κινηματογραφικής» ληστείας με μπουλντόζα στην Αγροτική Τράπεζα (4/9 2006) με λεία 250.000 ευρώ. Επιπλέον, αποδόθηκε στον κ. Δαϊλάκη «παράτυπη εμπλοκή» στην έρευνα για τη δραστηριότητα φρουρού βουλευτή της ΝΔ, η οποία προκάλεσε παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου Γ. Μιχαλάκης είχε κατηγορηθεί ότι «απελευθέρωσε» από αστυνομική υπηρεσία αλλοδαπές που συμμετείχαν σε κύκλωμα μαστροπείας. Τότε του είχε αποδοθεί ότι είχε σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του νυκτερινού κέντρου στο οποίο εργάζονταν οι κοπέλες, αλλά ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.
Τέλος οι αστυνομικοί διευθυντές Ρεθύμνου και Λασιθίου «πλήρωσαν» τις έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές τους για σχέσεις εμπόρων ναρκωτικών με υφισταμένους τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης χαρακτήρισαν τις αποστρατείες των αστυνομικών «απαραίτητη και επιδεικτική κίνηση που δεν συνυπολόγισε τις πολιτικές πιέσεις προκειμένου να παραδειγματιστεί η νέα γενιά αξιωματικών στο νησί…».
Ωστόσο, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί κάνουν λόγο για «ρεκόρ Γκίνες» και για «κρίσεις που διασύρουν τους αστυνομικούς της Κρήτης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου