ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 100 μερίδες φαγητού «εξαφανίστηκαν» μέσα σε λίγα λεπτά

πάνω-από-100-μερίδες-φαγητού-εξαφανίστη-758604

Περισσότερες από 100 μερίδες φαγητού μοίρασε χθες η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, σε άτομα που είχαν ανάγκη, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Κουζίνας. Η διανομή του φαγητού ξεκίνησε τις 12.30 το μεσημέρι και μέσα σε λίγα λεπτά δεν είχε μείνει ούτε «ψίχουλο»…

Από νωρίς χθες το μεσημέρι στήθηκε στην οδό Ερμού με Μεταμορφώσεως υπαίθριος μπουφές, ενώ παράλληλα μέλη της Κουζίνας Αλληλεγγύης μαγείρευαν διάφορα φαγητά και τα προσέφεραν στους παρευρισκόμενους. Συγκεκριμένα, πέρα από τα φαγητά που έφερε η Κουζίνα Αλληλεγγύης, μαγειρεύτηκαν χθες σε καζάνια στο δρόμο 5 κιλά μακαρόνια, 6 κιλά κοτόπουλα και 200 τεμάχια λουκάνικα.

«Σήμερα τιμούμε την ημέρα της Κοινωνικής Κουζίνας. Πέρσι σε διάφορες γειτονιές της Ελλάδας υπήρξαν άτομα που μαγείρεψαν και πρόσφεραν το φαγητό στον κόσμο. Φέτος αποφασίσαμε να τιμήσουμε την ημέρα και να μοιράσουμε φαγητό σε άτομα που έχουν ανάγκη στο Βόλο», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η συντονίστρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης κ. Αγγελική Ιωαννίτη, προσθέτοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.

Το 2010 ξεκίνησε η δράστη της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου από μια άτυπη ομάδα ατόμων, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη. Κατά την έναρξη της δράσης η Κουζίνα είχε στήριξη από πολλούς συμπολίτες, είτε μεμονωμένα, είτε οργανωμένα, αλλά και από φορείς του Δήμου Βόλου.

Το 2014 η προσφορά έχει ξεπεράσει τις 300 μερίδες εβδομαδιαίως. Ειδικότερα, η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου μοιράζει φαγητό από Τρίτη έως Παρασκευή και κάθε Σάββατο μοιράζει 40 μερίδες φαγητού στη μονάδα Αλτσχάιμερ Βόλου, ενώ παράλληλα διανέμει τρόφιμα σε αρκετές οικογένειες μια φορά την εβδομάδα.

Η δράση της Κουζίνας Αλληλεγγύης, πέρα από τον τομέα της σίτισης, έχει επεκταθεί και στη συλλογή ρούχων, επίπλων, κλινοσκεπασμάτων κ.λπ., τα οποία δωρίζει σε ιδιώτες και ιδρύματα.

Μάλιστα, μόνο για φέτος, η Κουζίνα Αλληλεγγύης προσέφερε ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής στο Σωφρονιστικό Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου, στους πληγέντες στη Σερβία, στον Ξενώνα «Άρση» και στην Ελληνική Μέριμνα Βόλου. Επίσης παρέδωσαν 400.000 καπάκια στο ειδικό σχολείο Φυτόκου γα αναπηρικό αμαξίδιο και 700.000 καπάκια στο Σύλλογο Παραπληγικών «Ιππόκαμπος».

Τέλος, όσον αφορά τα πάγια έξοδα της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου για ενοίκιο, ρεύμα, υγραέριο, μπολάκια μιας χρήσης κ.α. είναι λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, γι’ αυτό όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να συμβάλουν οικονομικά ακόμη και με 1 ευρώ για τη συνέχιση του έργου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου