ΤΟΠΙΚΑ

Αντεπίθεση κατά των Ταλιμπάν

αντεπίθεση-κατά-των-ταλιμπάν-851206

Στην αντεπίθεση περνά το ΝΑΤΟ «εξαπολύοντας» 4.500 στρατιώτες στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης κατά των Ταλιμπάν στην έκρυθμη επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες μαχητές. Ήδη ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός στρατιώτη της ISAF.
Στην επιχείρηση που πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι μετέχουν και 1.000 άνδρες του αφγανικού στρατού. Οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χελμάντ, όπου οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει εδώ και ένα μήνα τη Μούσα Κάλα, έδρα της περιφέρειας.
Η επιχείρηση με την ονομασία «Αχιλλέας» άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινή επιχείρηση της ISAF και του αφγανικού στρατού έως σήμερα και σηματοδοτεί την έναρξη μιας επιχείρησης με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας κυρίως στο βόρειο μέρος της επαρχίας Χελμάντ» δήλωσε ο αρχηγός των δυνάμεων του συνασπισμού στο νότιο Αφγανιστάν, Ολλανδός επιτελάρχης Τον βαν Λόον.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ζητούμενο είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για σημαντική ανάπτυξη που θα βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των Αφγανών στην περιοχή.
Λίγες ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης ανακοινώθηκε από την ISAF ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε εν ώρα μάχης. Περαιτέρω πληροφορίες δεν δημοσιοποιήθηκαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου