ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιώθηκε ο Επιφάνιος Οικονόμου

δικαιώθηκε-ο-επιφάνιος-οικονόμου-851206

Από το Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρώην υπεύθυνο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Επιφάνιο Οικονόμου πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με τη δικαστική απόφαση που τον αθωώνει για τις εναντίον του κατηγορίες από το Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.
Ειδικότερα από το Ρ/Φ της Εκκλησίας της Ελλάδος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Ήταν τέτοια εποχή, όταν πριν από δύο χρόνια, ξεκινούσε μια καλοστημένη επιχείρηση λάσπης και κατασυκοφάντησης του τότε Εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, ο οποίος έπεσε θύμα των λόγων και των έργων του Μητροπολίτου Ζακύνθου Χρυσοστόμου.
Ο π. Επιφάνιος επέλεξε την οδό της σιωπής και της εσωστρέφειας, γνωρίζοντας ότι η οποιαδήποτε απάντηση στις απίστευτες εναντίον του αιτιάσεις του εν λόγω Ιεράρχου, θα έριχνε λάδι στη φωτιά, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την εκκλησία της Ελλάδος. Ανέχθηκε στωικά την συκοφαντία και την καταφρόνια, υπομένοντας το άδικο και έχοντας ακλόνητη πίστη στην επικράτηση του Δικαίου έναντι των όποιων αντιπάλων δυνάμεων, όσο δυνατές κι αν είναι αυτές.
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου δε δίστασε να θέσει σε απίστευτη ταλαιπωρία και περιπέτεια τον δυναμικό κληρικό, ο οποίος, σημειωτέον, ουδέποτε απασχόλησε την Εκκλησία, είτε για ηθικές παρεκτροπές, είτε για οικονομικά και άλλα σκάνδαλα, διασπείροντας πολύ σκληρές κατηγορίες κατά του π. Επιφανίου, που δοκίμασαν τις αντοχές και την ανοχή του πληρώματος της Εκκλησίας. Παρά, όμως, τον ποταμό των κατηγοριών, στην μήνυση που υπέβαλε κατά του π. Επιφανίου τον κατηγόρησε απλά για Παράβαση Καθήκοντος!!!, προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει κατηγορίες από το πουθενά.
Πριν λίγες ημέρες ο αρμόδιος Εισαγγελέας έστειλε οριστικά την υπόθεση στο αρχείο, και χαρακτήρισε την κατηγορία «νόμω και ουσία αβάσιμη», βάζοντας ταφόπλακα στην κακότητα και την εμπάθεια ενός, κατά τα άλλα, εκκλησιαστικού προσώπου. Πρόκειται για μεγαλοπρεπή δικαίωση και πανηγυρική αποκατάσταση στην Εκκλησιαστική ζωή του σημερινού Διευθυντού του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και για ένα μάθημα για όλους εκείνους που δε διστάζουν να ρίχνουν λάσπη και να σπιλώνουν συνειδήσεις, χωρίς ίχνος ηθικών αναστολών.»
Ο Επιφάνιος
Οικονόμου
Για το ίδιο θέμα ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Δοξάζω το Θεό που δικαιώθηκα από τις άδικες κατηγορίες που επεδίωξαν να με συντρίψουν.
Οι Δικαστικές αποφάσεις έθεσαν τέρμα στην ψυχοφθόρα προσωπική μου δοκιμασία, κρίνοντας τελεσιδίκως, οριστικώς και αμετακλήτως τις εναντίον μου κατηγορίες ως «νόμω και ουσία αβάσιμες».
Ταυτοχρόνως, εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή, στο βαθμό που μου αναλογεί, έγινε αφορμή ταλαιπωρίας ή και σκανδαλισμού του Σώματος της Εκκλησίας, γεγονός που επ’ ουδενί οφειλόταν σε κακή μου προαίρεση.
Η δήλωσή μου αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία επί του θέματος και θα συνεχίσω να κρατώ, όπως έπραξα επί μακρόν, ως τώρα και όπως οφείλω, στάση ενσυνείδητης σιωπής, προσπαθώντας διαρκώς να συμβάλλω, με τις ελάχιστες δυνάμεις μου, στην ενδυνάμωση της γαλήνης, την οποία τόσον ο χρόνος όσο και ο χώρος που βρισκόμαστε υπαγορεύουν.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου