ΤΟΠΙΚΑ

Αναταραχή στους καταστηματάρχες εστίασης

αναταραχή-στους-καταστηματάρχες-εστ-851206

Ολα μέλι-γάλα στις σχέσεις του Δήμου Βόλου και της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας , μετά την αντιπαράθεση που είχαν οι δύο πλευρές τις τελευταίες μέρες με αφορμή την αρχική πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει σε αύξηση ύψους 10% στα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων και πεζόδρομων .
Η προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ετήσια αύξηση στα τέλη της τάξεως του 2,5% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ποσοστά που επικυρώθηκαν μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές , λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ικανοποίησε την πλευρά του Συλλόγου των Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης, κυρίως για την μετριοπάθεια και την κατανόηση που επέδειξε η Δημοτική Αρχή, αλλά και για το πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης που επέδειξε ο Αλέκος Βούλγαρης για τα προβλήματα του κλάδου.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι αργά χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη στο Δημαρχείο του Βόλου συνάντηση του Δημάρχου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για την καταβολή του Δημοτικού Φόρου από τα μέλη-καταστηματάρχες , καθώς και της πρότασης του Συλλόγου για την υιοθέτηση της κανονιστικής απόφασης που αφορά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους της πόλης , αλλά και των διατάξεων που άπτονται με τη λειτουργία των καταστημάτων.
Τα ένσημα
των σερβιτόρων
Εξάλλου αγανάκτηση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα μέλη του κλάδου των ιδιοκτητών Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής, όπως τονίζεται, αλλαγή της ασφαλιστικής κλάσης των σερβιτόρων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις τους.
Ειδικότερα, όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κ. Απ. Αθανασός, μία από τις τελευταίες αποφάσεις του αποβιώσαντος διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, ήταν η αύξηση του τεκμαρτού ημερομισθίου των σερβιτόρων από τη 13η κλάση στην 23η. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αθανασό, ισοδυναμεί, όπως λέει, σε απόλυτους αριθμούς με την αύξηση του τεκμαρτού ημερομισθίου από τα 40,33 στα 70,54 ευρώ, γεγονός που αντιστοιχεί σε ημερήσια αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών από τα 20 ευρώ που είναι σήμερα στα 35 ευρώ. Για την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση του πρώην διοικητή του ΙΚΑ, όπως τη χαρακτηρίζει ο κ. Αθανασός, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών Επαγγελμάτων Ελλάδος , η οποία αν υιοθετηθεί, όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων καθώς εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει υπέρμετρα το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων του κλάδου.
Διευκρινίζεται ότι οι σερβιτόροι αμείβονται βάσει ποσοστών τα οποία είναι 16% για όσους εργάζονται στις καφετέριες και στα κέντρα διασκέδασης και 10% για τους εργαζόμενους στα εστιατόρια.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου