ΤΟΠΙΚΑ

Σε ευρωσυνάντηση ο Κ. Χαλέβας

σε-ευρωσυνάντηση-ο-κ-χαλέβας-763815

Μίλησε για τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά

Στην ευρωσυνάντηση 2014, που διοργανώθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, με θέμα «Αειφόρος τουρισμός, προκλήσεις και ευκαιρίες στο 2014-2020 – Περίοδο Προγραμματισμού», συμμετείχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού Κ. Χαλέβας.

Ο Κ. Χαλέβας στη συνάντηση μίλησε για τον πολιτιστικό τουρισμό ως ένα από τους πιο δυναμικούς κλάδους. «Σε όλο τον κόσμο ο πολιτισμός χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως μια πτυχή των στρατηγικών για τουριστικά προϊόντα και απεικόνιση προορισμών. Οι πόλεις και οι περιφέρειες σταδιακά συνειδητοποιούν ότι η υλική και άυλη κληρονομιά μπορεί να είναι εκτός από το «μοναδικό αναγνωριστικό» τους και ένας σημαντικός λόγος για τον τοπικό πληθυσμό να μείνει και για τους τουρίστες να έρθουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του κατά την 12η διοργάνωση του συνεδρίου Euromeetingδήλωσε ότι ο πολιτισμός και ο τουρισμός έχουν μια αμοιβαία επωφελή σχέση, που μπορεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα των πόλεων, των περιφερειών και των χωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου