ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το 10ο Δ.Σ. Βόλου

παρέμβαση-εισαγγελέα-για-το-10ο-δ-σ-βόλο-30835

Μεγαλύτερη πόρτα και έξοδο κινδύνου διαμόρφωσε ο εργολάβος, μετά από τις αντιδράσεις γονέων

Στη διάνοιξη μεγαλύτερης -σε πλάτος- πόρτας εισόδου αλλά και διεξόδου κινδύνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προχώρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο εργολάβος, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στο προαύλιο του οποίου θα ανεγερθεί το 5ο Νηπιαγωγείο. Τα γεγονότα του προηγούμενου δεκαημέρου, που ξεσήκωσαν τους γονείς, προκάλεσαν την παρέμβαση Εισαγγελέα και οδήγησαν στη λήψη μέτρων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προ δεκαημέρου, το κλίμα στο σχολείο ήταν έκρυθμο. Μαθητές καλούνται να συνυπάρξουν στα διαλείμματα στο προαύλιο, με το εργοτάξιο που έχει στηθεί για τις ανάγκες ανέγερσης του 5ου Νηπιαγωγείου. Το στήσιμο του εργοταξίου έχει συναντήσει εξ αρχής τις έντονες αντιδράσεις των γονέων που φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Όπως έχουν επανειλλημένως επισημάνει, η είσοδος του σχολείου μετά το στήσιμο του εργοταξίου ήταν μικρή σε πλάτος, κάτι που φάνηκε προ ημερών, όταν έβρεχε και οι μαθητές «ποδοπατήθηκαν» για να μπουν και να βγουν από το σχολείο. Αντίστοιχα μικρή ήταν και η έξοδος κινδύνου. Εκείνο όμως που εξόργισε τους γονείς ήταν η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο εργοτάξιο, που οριοθετείται από λαμαρίνες, οι οποίες προ δεκαημέρου λίγο έλειψε να λειτουργήσουν σαν… λαιμητόμοι: ένας ξαφνικός άνεμος ήταν αρκετός για να λυγίσουν προς το μέρος των μαθητών.

Τα γεγονότα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, αλλά και οι αντιδράσεις των γονέων, προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, ο εργολάβος κλήθηκε να καταθέσει στον Εισαγγελέα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, προχώρησε στις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Συνεργεία φρόντισαν να διαμορφώσουν την κύρια είσοδο του σχολείου στα τέσσερα μέτρα πλάτος, ενώ περίπου έξι μέτρα πλάτος είναι πλέον και η έξοδος κινδύνου.

Μάλιστα σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των πλευρών, προκειμένου οι εργασίες ανέγερσης του Νηπιαγωγείου να ξεκινήσουν ομαλά και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια για τους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου