ΤΟΠΙΚΑ

Λαμαρίνες – «λαιμητόμοι» στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

λαμαρίνες-λαιμητόμοι-στο-10ο-δημοτι-43350

Εκρυθμο το κλίμα στο σχολικό συγκρότημα, με τον εργολάβο να ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για δολιοφθορές

Ενας ξαφνικός αέρας χθες το πρωί, επιβεβαίωσε με το χειρότερο τρόπο τις ανησυχίες των γονέων των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που καλούνται να… συνυπάρξουν στο ίδιο προαύλιο με το εργοτάξιο που έχει στηθεί για την ανέγερση του 5ου Νηπιαγωγείου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
(φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Οι λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί μέσα στο προαύλιο και λειτουργούν ως «φράγμα» μεταξύ του χώρου που έχει απομείνει στους μαθητές για το διάλειμμα και το χώρο του εργοταξίου, άρχισαν να αποκολλώνται. Δύο από αυτές έγειραν επικίνδυνα προς την πλευρά των μαθητών -ενώ φυσούσε δυνατός άνεμος- με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση.

Εκπαιδευτικοί άρχισαν να απομακρύνουν τα παιδιά από το χώρο, πριν κάποια από τις λαμαρίνες που αποκολλήθηκε λειτουργήσει σαν… λαιμητόμος, τραυματίζοντας μικρά παιδιά.

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς, έσπευσαν στο σχολείο για να επιβεβαιώσουν ότι τα παιδιά τους είναι καλά στην υγεία τους. Την ίδια ώρα η Διευθύντρια του σχολείου, ενημέρωνε με υπηρεσιακά έγγραφα για την κατάσταση τόσο τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Επί τόπου έσπευσε ο εργολάβος που φρόντισε να επιδιορθώσει το λαμαρινένιο φράγμα. Φέρεται όμως να κατηγόρησε τους γονείς για «δολιοφθορές» και να ετοιμάζεται να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Αγνωστο αν ο εργολάβος θα προχωρήσει τελικώς σε νομικές κινήσεις ή όχι, οι γονείς εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η κατάσταση στο σχολείο. «Είναι τα δικά μας παιδιά μέσα! Και δεν είναι δυνατό να κινδυνεύει η υγεία και η σωματική τους ασφάλεια. Χρειάζεται να ληφθούν σοβαρά μέτρα ασφαλείας. Είναι εγκληματικό αυτό που συμβαίνει», ανέφερε χθες η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Σταυρούλα Δελλή.

Οι γονείς έχουν ήδη απευθυνθεί στο νομικό τους σύμβουλο που θα τους καθοδηγήσει στα επόμενα βήματά τους. Ετοιμάζονται όμως ακόμη και να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου, αν δεν ληφθούν μέτρα ασφαλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου