ΤΟΠΙΚΑ

Στις δικαστικές αίθουσες Δήμος Βόλου και εργολάβος

στις-δικαστικές-αίθουσες-δήμος-βόλου-71637

Την πόρτα της οικονομικής επιτροπής πέρασε χθες ο εργολάβος, με τον οποίο ο Δήμος Βόλου, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για έλλειμμα που βρέθηκε στα δημοτικά ταμεία ύψους 228.676 ευρώ. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου.

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την ανακατασκευή της γέφυρας στο χείμαρρο Κραυσίδωνα, ζήτησε από την οικονομική επιτροπή, λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσής του από το Ελεγκτικό Συνέδριο, στις 14 Οκτωβρίου, να ανακληθεί η καταλογιστική απόφαση εις βάρος του, του ποσού των 228.676 ευρώ. Υποστήριξε ότι σύρεται σε μια δικαστική περιπέτεια χωρίς λογική, που δεν έχει μόνο ως αποτέλεσμα τη δυσφήμισή του αλλά εξαιτίας της κατάσχεσης των τραπεζικών του λογαριασμών, ανέφερε ότι καταστρέφεται οικονομικά και επιπλέον δεν έχει να προσφέρει ούτε τα στοιχειώδη, ούτε καν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στην οικογένειά του.

Το αίτημά του απορρίφθηκε με την οικονομική επιτροπή να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου, όπου το Δήμο Βόλου, θα εκπροσωπήσει η προϊσταμένη του νομικού τμήματος, Σοφία Παπαγιαννίτση.

Οπως είναι γνωστό, ο εργολάβος είχε αναλάβει να ανακατασκευάσει τη γέφυρα του Κραυσίδωνα, έργο προϋπολογισμού 228.676 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό εκχώρησε να εισπράξει η τράπεζα PROBANK, από την οποία φέρεται να είχε λάβει ισόποσο δάνειο.

Ομως τον Απρίλιο του 2011, η τράπεζα ζήτησε με εξώδικο από το Δήμο το ποσό που αντιστοιχεί για το έργο. Οπως προέκυψε, αντί τα χρήματα να πάρει η PROBANK, το ένταλμα φέρεται να εισέπραξε ο ίδιος ο εργολάβος

από τον ταμία του Δήμου, ο οποίος δεν καταλόγισε ως όφειλε το ποσό στην τράπεζα.

Η οικονομική επιτροπή, αποφάσισε το 2012 να καταλογίσει το ποσό στον πρώην ταμία του Δήμου αλλά και στον εργολάβο, του οποίου οι τραπεζικοί λογαριασμοί κατασχέθηκαν και ταυτόχρονα να κινηθούν διοικητικές και νομικές ενέργειες κατά του ταμία.

Επί της απόφασης της οικονομικής επιτροπής, ο εργολάβος άσκησε έφεση, η οποία θα εξεταστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, στις 14 Οκτωβρίου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου