ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον εργολάβου για την ανέγερση του 5ου νηπιαγωγείου

ασφαλιστικά-μέτρα-εναντίον-εργολάβο-78154

Υποστηρίζουν ότι το σχολείο θα αποστερηθεί της δυνατότητας να αναπτυχθεί κτιριακά για την κάλυψη των αναγκών του

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του εργολάβου, που μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, ετοιμάζεται να μπει στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και να ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης βιοκλιματικού κτιρίου για τη στέγαση των μαθητών του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου, απειλούν να καταθέσουν γονείς μαθητών του σχολείου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το κλίμα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, είναι έκρυθμο τις τελευταίες ημέρες. Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, αναμένεται να μπει εργολάβος, για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγαστεί το 5ο Νηπιαγωγείο, το οποίο σήμερα φιλοξενείται σε δύο αίθουσες του δημοτικού.

Το νέο κτίριο, προϋπολογισμού 580.000 ευρώ, θα είναι το πρώτο πρότυπο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στο Βόλο. Θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, τραπεζαρία και χώρο εκδηλώσεων.

Η ανέγερσή του όμως έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των γονέων των μαθητών του 10ου δημοτικού σχολείου Βόλου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Σάββα Αναστασιάδη, η ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου μέσα στο προαύλιο του 10ου Δημοτικού, θα αποστερήσει το δημοτικό από ζωτικούς χώρους για την ανάπτυξή του.

Οπως σημείωσε το σχολείο έχει ανάγκη τεσσάρων επιπλέον αιθουσών, μιας αίθουσας διδασκαλίας, μιας αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών, μιας αίθουσας ξένων γλωσσών και μιας ακόμη αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων. «Σε περίπτωση που ανεγερθεί νέο κτίριο, το δημοτικό σχολείο δεν θα μπορέσει ποτέ να καλύψει τις κτιριακές ανάγκες του», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης. «Καταδικάζεται ένα σχολείο για την ανάπτυξη ενός άλλου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε και τις ενστάσεις του για το χρόνο των εργασιών. «Τίθεται θέμα ασφάλειας των μαθητών που θα κληθούν να συνυπάρξουν με συνεργεία», πρόσθεσε ο ίδιος και απευθύνθηκε στο Δήμο Βόλου, ζητώντας επανεξέταση του ζητήματος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, εξήγησε στους γονείς, ότι πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και δεν μπορεί να γίνει κανένα πισωγύρισμα, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα χρέωνε τα ταμεία του Δήμου με το ποσό του προϋπολογισμού κατασκευής του σχολείου.

Οι γονείς όμως δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω. «Θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του εργολάβου για να φρενάρουμε τις εργασίες», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου