ΤΟΠΙΚΑ

«Βόμβα» τα απλήρωτα κοινόχρηστα σε πολυκατοικίες του Βόλου

βόμβα-τα-απλήρωτα-κοινόχρηστα-σε-πο-93242

Διαμάχες μεταξύ ιδιοκτητών, ενοίκων και εταιρειών κοινοχρήστων για κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα σε κοινόχρηστους χώρους και για ακινητοποιημένα ασανσέρ!

Με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους, ακινητοποιημένους ανελκυστήρες και χωρίς καθαρισμό βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πολλές πολυκατοικίες του Βόλου, ακόμη και κεντρικές, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως ως επαγγελματικοί χώροι. Αιτία των παραπάνω τα συσσωρευμένα χρέη από απλήρωτα κοινόχρηστα αλλά και οι διαμάχες μεταξύ των ιδιοκτητών και των εταιρειών έκδοσης κοινοχρήστων.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κεντρικής πολυκατοικίας στο Βόλο, στην οποία στεγάζεται γραφείο Νομαρχιακής επιτροπής μεγάλου κόμματος, και τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους και κατ’ επέκταση με ακινητοποιημένο ασανσέρ, χωρίς βέβαια να έπεται ότι δεν πληρώνει κοινόχρηστα το πολιτικό γραφείο αφού οι οφειλέτες της πολυκατοικίας είναι πολλοί.

Ειδικότερα το πρόβλημα ξεκίνησε εξαιτίας συσσωρευμένων οφειλών αλλά και διαφωνιών μεταξύ των ιδιοκτητών και της εταιρείας διαχείρισης κοινοχρήστων, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν με τον ανελκυστήρα και τα υπόλοιπα γραφεία, παρότι είναι τυπικοί στις πληρωμές τους.

Οπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ιδιοκτήτης διαχειριστικής εταιρείας κοινοχρήστων, το φαινόμενο να μην πληρώνουν κοινόχρηστα οι πολυκατοικίες, οι οποίες λειτουργούν κυρίως ως επαγγελματικοί χώροι έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα, καθώς παρατηρούνταν αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν αλλά κυρίως αφορούσε πολυκατοικίες που διαμένουν κυρίως ιδιοκτήτες και ένοικοι και χρησιμοποιούνται ως κατοικίες.

Στη συνέχεια όπως εξήγησε σε τέτοιες περιπτώσεις οι διαχειριστές των πολυκατοικιών αδυνατούν να εισπράξουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να «βάζουν χέρι» στο απόθεμα και τελικά να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος ή τη συντήρηση των ασανσέρ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου, παρατηρούνται περιπτώσεις, στις οποίες οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερα προκειμένου να συμπληρώσουν το αποθεματικό. Ουσιαστικά καλύπτουν και τους κακοπληρωτές, είτε αυτοί δεν μπορούν να πληρώσουν κοινόχρηστα λόγω αντικειμενικής δυσκολίας είτε γιατί είναι κατ’ επάγγελμα «φεσατζήδες».

Τέλος το οξύμωρο είναι ότι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες διώκονται για χρέη που έχουν οι μισθωτές των ακινήτων τους. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, εκατοντάδες ενοικιαστές αφήνουν απλήρωτα μισθώματα και κοινόχρηστα και εγκαταλείπουν το ακίνητα φορτώνοντας με μεγάλα «φέσια» τον ιδιοκτήτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου