ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά μισού εκατ. αναμονή… ~ Ο ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡ. ΤΣΙΜΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ

δωρεά-μισού-εκατ-αναμονή-ο-βολιωτησ-106899

Ονειρο του γνωστού αυτοδημιούργητου επιχειρηματία είναι να δει το «Στέκι Παιδιού» να ζωντανεύει στον παλιό του χώρο

Ηταν σε ηλικία 20 ετών, όταν αναχωρούσε από το Βόλο για την Αιθιοπία. Αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις, ξεκινώντας από το μηδέν, κατάφερε, κάτω από αντίξοες τότε συνθήκες –πριν 60 και πλέον χρόνια- να μεγαλουργήσει, δημιουργώντας επιχειρήσεις τροφίμων. Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Χαράλαμπος Τσιμάς, ο οποίος πλέον μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αιθιοπίας και Βόλου, χαρακτηρίζεται για την κοινωνική προσφορά του και έχει προχωρήσει σε πλήθος δωρεών. Εχει, όμως, ένα μεγάλο καημό: να δει το «Στέκι Παιδιού» να επαναλειτουργεί στο οικόπεδο της οδού Κασσαβέτη 16. Εκεί δηλαδή, όπου λειτουργούσε παλαιότερα, αλλά ο χώρος εγκαταλείφθηκε όταν το 2007 το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Για να δει το όνειρό του πραγματικότητα, έχει δηλώσει την πρόθεση να δωρίσει μισό εκατομμύριο ευρώ. Συμπληρώνεται, ωστόσο, μια δεκαετία, με τον κ. Τσιμά να αδυνατεί να προσφέρει το μεγάλο χρηματικό ποσό για το σκοπό που επιθυμεί. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να προσφέρει τις 500.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του «Στεκιού». Για το κτίριο, όμως, που χρειάζεται να κατασκευαστεί, άκρη δεν έχει βρεθεί…

Ο 83χρονος επιχειρηματίας και ευεργέτης, χωρίς να εγκαταλείπει παρά την πολύχρονη κωλυσιεργία, επισκέφθηκε χθες την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, σε μία ακόμη προσπάθεια να δρομολογηθεί η μεγάλη δωρεά που επιθυμεί να καταθέσει υπέρ της τοπικής κοινωνίας.

Η κ. Κολυνδρίνη άκουσε με μεγάλη ικανοποίηση, όπως η ίδια δήλωσε, την επιθυμία του κ. Τσιμά να δωρίσει μισό εκατομμύριο ευρώ σε υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά το «Στέκι Παιδιού» στην οδό Κασσαβέτη, όπου λειτουργούσε από το 1986 έως το 2007, οπότε και μετακινήθηκε στην οδό Πολυμέρη, σε οίκημα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, καθώς το πρώτο κατεδαφίστηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από γραφείο της, «διαβεβαίωσε τον κ. Τσιμά ότι σε στενή συνεργασία με το Δήμο Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε μέσα από Κοινοτικά και Εθνικά Προγράμματα να προχωρήσει η εκ νέου ανέγερση του εν λόγω κτιρίου στην οδό Κασσαβέτη, προκειμένου το «Στέκι Παιδιού» να επανέλθει εκεί κι έτσι να «πιάσει τόπο» η μεγάλη δωρεά του κου Τσιμά ως προς τον εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό το «Στέκι Παιδιού» θα καταστεί και πάλι λειτουργικά πρωτοπόρο και χρήσιμο στους εκατοντάδες των γονιών και κυρίως των παιδιών που απασχολούνται μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων σε αυτό».

Συνιδιοκτήτες του οικοπέδου

Στο οικόπεδο εκτός από το δήμο Βόλου συνιδιοκτησία έχει και το Νοσοκομείο Βόλου. Στην ιδιοκτησία του Νοσοκομείου σήμερα ανήκει το τμήμα του οικοπέδου με πρόσοψη στην οδό Κασσαβέτη. Το υπόλοιπο μέρος του οικοπέδου, με πρόσοψη στην οδό Σταθά, ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου Βόλου.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε δηλώσει σκέψεις για ανταλλαγή του οικοπέδου με το Νοσοκομείο Βόλου. Τίποτε, όμως, δεν προχώρησε.

«Ολα αυτά τα χρόνια με τις οικονομίες που έχω συγκεντρώσει ήρθε η στιγμή να αφήσω κάτι στην πόλη μας. Αλλωστε για εμένα ο συγκεκριμένος χώρος έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, αφού από εκεί αποφοίτησα καθώς τότε στον ίδιο χώρο λειτουργούσε το 2ο Γυμνάσιο Βόλου. Σα δωρητής θα ήθελα να το δω το έργο να υλοποιείται. Για τη λύση του θέματος θα πρέπει, όταν η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αναλάβει καθήκοντα, να δώσει προτεραιότητα στο συγκεκριμένο θέμα. Έχω φιλοσοφήσει τη ζωή και θέλω όταν «φύγω» να έχω αφήσει αυτό το σημαντικό έργο πίσω μου», είχε εξηγήσει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαρ. Τσιμάς, σε εκτενή παρουσίαση για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η σημαντική δωρεά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου