ΤΟΠΙΚΑ

Ανανεώνεται η σύμβαση της «Πρότασης Ζωής»

ανανεώνεται-η-σύμβαση-της-πρότασης-ζ-167140

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ισχύος εφτά ετών του Κέντρου Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ «Πρόταση Ζωής» θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης.

Σε χθεσινό δελτίο Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 12590/8-8-2014 έγγραφο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. ανανεώθηκε η Προγραμματική Σύμβαση στα πρώτα 21 από τα 73 Κέντρα Πρόληψης Πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Πρόληψης του Νομού μας «Πρόταση Ζωής», η οποία εκκρεμούσε από τον Ιούλιο του 2013.

Ο νέος Πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής» Κώστας Χαλέβας, εντός των ημερών, επρόκειτο να υπογράψει τα αντίτυπα Ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης της οποίας η ισχύ θα είναι για επτά έτη, έως το Δεκέμβριο του 2020. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και οι εργαζόμενοι του Κέντρου, δέχτηκαν με ικανοποίηση την εξέλιξη αυτής της απόφασης μιας και η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου είναι πολύ σημαντική για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Σκοπός του Κέντρου είναι η προσπάθεια για όλο και μεγαλύτερη μετάδοση των μηνυμάτων πρόληψης κάθε τύπου εθισμού και κάθε συμπεριφοράς που μπορεί να βλάψει, η ενίσχυση της ψυχικής δομής του ατόμου, της προσωπικής του ευθύνης και η προώθηση των ποιοτικών ανθρώπινων σχέσεων και συναισθημάτων.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ομάδων γονέων για την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των παιδιών, πραγματοποίηση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης, αξιοποιώντας τη σχέση που έχουν ως παιδαγωγοί με τα παιδιά, δημιουργώντας ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας, όπου εκείνα βρίσκουν το θάρρος να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, να συζητήσουν αδυναμίες και προβληματισμούς που βιώνουν καθημερινά σε σχέση με την ηλικία τους, το σχολείο και την οικογένεια, ενώ παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη σε όποιον τη ζητήσει

Όλες οι παραπάνω δράσεις παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τους συμμετέχοντες και τους ενδιαφερόμενους.

Αναδεικνύεται λοιπόν, η αξία της συνέχισης αυτής της αξιόλογης προσπάθειας που επιτελείται και τα επόμενα χρόνια, καθώς και της συμμετοχής όλο και περισσότερων γονέων και εκπαιδευτικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου