ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ

συνάντηση-με-τον-πρωθυπουργό-είχε-ο-πρ-207143

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον ενημέρωσε για την προεδρία του Πολιτιστικού Δικτύου, την οποία ανέλαβε η Ελλάδα εκπροσωπούμενη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΠΟΛ, «στο πλαίσιο της αξιοποίησης της Προεδρίας του ECTN εκ μέρους της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Σαμαράς ενημέρωσε την Υπουργό Τουρισμού για άμεση συνεργασία και συνάντηση με τον Κώστα Χαλέβα, προκειμένου το διάστημα της προεδρίας μας να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό ώστε μέχρι το τέλος του 2014 να έχουμε τα ανάλογα οφέλη σύμφωνα και με τις προτεραιότητες που θα βάλουνε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Μεταξύ των προτάσεων που πρόκειται να προωθηθούν από πλευράς Ελλάδος προς την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι και η αναγνωρισιμότητα της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστικής διαδρομής της Ευρώπης, η μετανάστευση των Μικρασιατών, ως ανάλογη μεταναστευτική διαδρομή και η μοναδική πρόταση πανελλαδικά για σήμανση πολιτιστικής κληρονομιάς «Το τρενάκι του Πηλίου», μία αναγνωρισιμότητα διεθνούς επιπέδου και ανάλογη της UNESCO.»

Επίσης ο κ. Χαλέβας παραβρέθηκε στο συνέδριο που διεξήχθη στην Αθήνα για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική των περιφερειών της Αδριατικής και του Ιονίου, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού όπου συμμετείχαν οι: CollinWolfe, προϊστάμενος μονάδας, Γενικής Διεύθυνσης για την περιφερειακή και την αστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Αντώνης Σαμαράς, η επίτροπος κα Μαρία Δαμανάκη, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, όπως και οι αντίστοιχοι υπουργοί της Κροατίας, Ιταλίας, Σλοβενίας, και από τα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης κράτη της Αλβανίας, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, του Μαυροβούνιου και της Σερβίας.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν η στρατηγική της ευρωπαϊκής ένωσης για την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου και είχε ως στόχο να εδραιώσει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των οκτώ χωρών της περιοχής χάρη στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας και άλλα περιφερειακά. Τα αποτελέσματα των εκτενών διαβουλεύσεων θα υιοθετηθούν σε ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να υλοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρώτο εξάμηνο του 2014.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου