ΤΟΠΙΚΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου ο Κ. Χαλέβας

στο-δημοτικό-συμβούλιο-νοτίου-πηλίου-236329

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN Κώστας Χαλέβας μετά από πρόσκληση του Δήμου Νοτίου Πηλίου, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την προεδρία που έχει η Ελλάδα μέσω της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού και για τις τελευταίες εξελίξεις, δεδομένου ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι ένας από τους 14 φορείς που συμμετέχουν στο δίκτυο και φυσικά υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά προγράμματα το επονομαζόμενο CHARTS.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι ο leader του προγράμματος CHARTS και την προβολή αυτού του προγράμματος έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN.

Ο πρόεδρος Κ. Χαλέβας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την επαφή που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου συζητήθηκαν η προώθηση της αναγνωρισιμότητας πολιτιστικής κληρονομιάς, το τρενάκι του Πηλίου και η κατοχύρωση μεταξύ των αναγνωρισμένων πολιτιστικών διαδρομών από την Ευρωπαϊκή Ένωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποίησε τη συμμετοχή του και την εγγραφή του στο ECTN προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιήσει και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος της τουριστικής προβολής της περιοχής.

Από κοινού συμφώνησαν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Κ. Χαλέβας ότι «το Πήλιο είναι πλούσιο σε πολιτιστική κληρονομιά και όλοι μαζί πρέπει να αξιοποιήσουμε και να προβάλλουμε τις δυνατότητες που έχει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου