ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Περιφερειών ο Κ. Χαλέβας

στην-ευρωπαϊκή-διάσκεψη-περιφερειών-253959

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας παραβρέθηκε στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων που έγινε στην Αθήνα, στις 7 και 8 Μαρτίου 2014. Η διάσκεψη διοργανώθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), μαζί με την Περιφέρεια Αττικής.

Η διάσκεψη είχε την υποστήριξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Ramon Luis Valcarcel Siso και o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer.

Την πρώτη μέρα της διάσκεψης Παρασκευή 7-3-2014 το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί σε Ευρωπαϊκό, Εθνικό, Περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για την υποκίνηση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Αναφορές έγιναν στις προσπάθειες που οδηγούν στα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης σε ορισμένες από τις χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλέβα, αναφορά έγινε στην Ελλάδα όπου οι δείκτες άρχισαν να βελτιώνονται και με μία σωστή στρατηγική ανάπτυξη και φυσικά τα 20 δις που θα εισπραχθούν από τα διαρθρωτικά ταμεία αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συμβάλλουν στην οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση.

Τέλος κλείνοντας αναφέρθηκε στο Νόμπελ Ειρήνης που χάρη στην Ευρωπαϊκή ένωση επετεύχθησαν τα 60 χρόνια συνεχούς ειρήνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου