ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος η Εφορία της Νέας Ιωνίας

στόχος-η-εφορία-της-νέας-ιωνίας-271744

Η έλλειψη οξυγόνου λόγω του μικρού ύψους της αίθουσας όπου είναι αποθηκευμένο το αρχείο και η κατασκευή από συμπιεσμένο χαρτί (κλασέρ) μέσα στο οποίο ήταν πολύτιμα στοιχεία για εκατοντάδες φορολογουμένους, φαίνεται να ήταν τα στοιχεία εκείνα που απέτρεψαν χθες τα χειρότερα, από τη φωτιά που έβαλαν άγνωστοι τις πρώτες πρωινές ώρες, στο κτίριο της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, παραπλεύρως του ομώνυμου Ιερού Ναού.

Εκτιμάται ότι το 20% από το αρχείο που στεγάζει το Εισόδημα και το Κεφάλαιο της ΔΟΥ καταστράφηκε μερικώς ή ολικώς. Στο αρχείο που είναι στην πίσω πλευρά του κτιρίου στεγάζεται το αρχείο της τελευταίας 20ετίας για τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, αλλά και για τις πρώην ΔΟΥ Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου. Τα περισσότερα έγγραφα από τους φακέλους που κάηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσαν φακέλους από φορολογούμενους της Νέας Ιωνίας και του Αλμυρού, με τις ίδιες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι οι περισσότεροι φάκελοι ήταν ελεγμένοι.

Σύμφωνα με κάποιους περιοίκους, ο εμπρησμός από τους αγνώστους έγινε γύρω στις 3 το πρωί, όταν άκουσαν να σπάζουν κάποια τζάμια . Δεν έδωσαν ωστόσο σημασία. Οι δράστες κινήθηκαν από την πλευρά που είναι δεξιά από την κεντρική είσοδο του κτιρίου. Με αιχμηρή αντικείμενο έσπασαν το μικρό παράθυρο στην πίσω πλευρά του κτιρίου και από εκεί πέταξαν στο εσωτερικό στουπί ή στουπιά, εμποτισμένα με βενζίνη. Η φωτιά σιγόκαιγε όλο το βράδυ. Οταν λίγο πριν από τις 7 το πρωί ο αρμόδιος υπάλληλος άνοιξε το κτίριο αντίκρισε ένα πυκνό σύννεφο καπνού. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε στο σημείο της φωτιάς με έξι άντρες. Λίγο αργότερα έφτασε στη ΔΟΥ και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιάννης Τόλιας που επόπτευε των ανακρίσεων. Επίσης στο χώρο του συμβάντος βρέθηκαν και οι Επιθεωρητές των ΔΟΥ από τη Λάρισα Θαν. Φιλοκώστας και Ηλίας Μπανιάς οι οποίοι διερευνούσαν να διαλευκάνουν αν υπάρχουν ή όχι υπόνοιες εκ των έσω…

Σημειώνεται πως η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας είχε δεχθεί επίθεση από μολότωφ και το Νοέμβριο του 2011 όταν διερχόμενος, τότε από την Εφορία εκτόξευσε προς την είσοδο της υπηρεσίας βόμβα μολότοφ και τράπηκε σε φυγή.

Μισός από τον αυτοσχέδιο μηχανισμό πέρασε, τότε, το σιδερένιο κιγκλίδωμα της εισόδου και ο υπόλοιπος έμεινε στο πεζοδρόμιο.

Η μολότοφ εξερράγη, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές περίπου 300 ευρώ. Η καταστροφή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη εάν τα κάγκελα δεν ανέκοπταν την πορεία του μηχανισμού.

Το υλικό του μηχανισμού μετά την έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να μαυρίσει η πόρτα, αλλά και οι εσωτερικοί τοίχοι.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

(φωτό: Ηλίας Καράτσαλος)

http://www.taxydromos.gr/article.php?id=116636&cat=1

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου