ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκε από το Ρόταρυ ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης

βραβεύτηκε-από-το-ρόταρυ-ο-κορυφαίος-ε-305705

Δημόσιος έπαινος στο Νίκο Μαγγίτση για τη συμβολή του στη διεθνή προβολή της Ελλάδας

Στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 6 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, βραβεύτηκε ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης μεδημόσιο έπαινο για την συμβολή του στην διεθνή προβολή της Ελλάδας.

Για 62η συνεχή χρονιά οι πέντε Ροταριανοί Ομιλοι, Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πανοράματος και «Άριστα Τελείν», πραγματοποίησαν και φέτος τη μεγάλη κοινωνική εκδήλωση των Βραβεύσεων Εργων Ευποιίας, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς, στην οποία βραβεύτηκαν οργανώσεις και άτομα, για διακεκριμένες πράξεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και το συνάνθρωπο.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλαος Μέρτζος, Πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, δημοσιογράφος και συγγραφέας, με θέμα: «Στα Μακεδονικά Οχυρά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Γκιουλέκας, ο βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του οικονομικού και πνευματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Εκ μέρους των πέντε Ροταριανών Ομίλων χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Δανάη Παλαμίδου. Ο Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Α.Π.Θ κ. Μιχάλης Μαμόπουλος, στην εισήγησή του παρουσίασε τους βραβευόμενους στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «ΑΡΓΩ» Παναγιώτη Αθανασαράκη, «η επιλογή των Βραβευμένων για ακόμα μια φορά υπενθύμισε για την ανθρωπιστική πλευρά του Ρόταρυ. Είμαστε περήφανοι που η υποψηφιότητα που πρότεινε ο Ροταριανός Ομιλος Βόλου «ΑΡΓΩ» για τον κορυφαίο Ελληνα ορειβάτη από τον Βόλο, Νίκο Μαγγίτση, βρέθηκε μαζί με τόσους αξιόλογους βραβευμένους».

Μάλιστα, η βράβευσή του συνοδεύτηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, με το (καταπληκτικό – τεσσάρων λεπτών) βίντεο από την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής στο κόσμο, το Everest στα Ιμαλάϊα με την συγκινητική στιγμή, όταν ο Νίκος μετά από μέρες εξοντωτικής ανάβασης, αναδιπλώνει στη κορυφή την Ελληνική Σημαία.

Το βραβείο απένειμε στον κ. Νίκο Μαγγίτση ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «ΑΡΓΩ» Παναγιώτης Αθανασαράκης. Μετά την τελετή ακολούθησε συνεστίαση προς τιμήν των βραβευθέντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου