ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες χωρίς ρεύμα και νερό ~ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

βολιώτες-χωρίς-ρεύμα-και-νερό-μεγαλων-346417

Σε τρεις μήνες εξυπηρετήθηκαν πάνω από 20 οικογένειες από την Ομάδα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Πάνω από είκοσι περιπτώσεις Βολιωτών που είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, εξαιτίας οφειλών προς υπηρεσίες εξυπηρετήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες από την ίδρυση της Ομάδας ενάντια στους πλειστηριασμούς που λειτουργεί στο Στέκι Αλληλεγγύης.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Στις περισσότερες περιπτώσεις -τα μέλη της ομάδας -κατάφεραν να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό σε δύσκολες περιπτώσεις που οι οφειλές άγγιζαν ακόμη και πάνω από τις 3.000 ευρώ.

Παρότι υπάρχει τόσο στη ΔΕΗ όσο και στη ΔΕΥΑΜΒ τμήμα διακανονισμών, ορισμένα άτομα δεν γνώριζαν τις διαδικασίες και τα δικαιώματά τους και έτσι απευθύνονταν στην Ομάδα ενάντια στους πλειστηριασμούς προκειμένου να τους κατευθύνει και να τους βοηθήσει.

Η τελευταία παρέμβαση, από την Ομάδα, έγινε πριν λίγες ημέρες και αφορούσε Βολιώτη καταστηματάρχη που όφειλε στη ΔΕΗ πάνω από 3.500 ευρώ και κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα.

Ο επαγγελματίας απευθύνθηκε αρχικά στα μέλη της Ομάδας και από κοινού συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ και δόθηκε ένα μέρος των χρημάτων, προκειμένου να γίνει διακανονισμός.

Επίσης πρόσφατα οικογένεια Βολιωτών έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για λίγες ώρες… δηλαδή από το πρωί μέχρι το μεσημέρι καθώς ήταν άμεση η κινητοποίηση της Ομάδας ενάντια στους πλειστηριασμούς και έτσι ρυθμίστηκε το χρέος μέσω διακανονισμού.

«Η κρίση δυστυχώς έχει αυξήσει τέτοια περιστατικά ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΜΒ» τόνισε η υπεύθυνη στο Στέκι Αλληλεγγύης κ. Μαρία Νεοφώτιστου, προσθέτοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν να κάνουν με επαγγελματίες, πράγμα που σημαίνει ότι για να επιτευχθεί συμφωνία και διακανονισμός τα πράγματα είναι δυσκολότερα.

Τέλος η κ. Νεοφώτιστου σημείωσε ότι τα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα τα οφείλουν στην καλή θέληση των διευθυντών και των προϊστάμενων των δύο υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου