ΤΟΠΙΚΑ

Ενα βήμα πριν από την έξοδο ο Παυλίδης

ενα-βήμα-πριν-από-την-έξοδο-ο-παυλίδης-851206

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του πλοιοκτήτη Φ. Μανούση στον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο τον Οκτώβριο του 2007, σχετικά με τις καταγγελίες του για χρηματισμό στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου, αποκάλυψαν προχθές δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου..
Συγκεκριμένα η εφημερίδα “το Βήμα” σημειώνει: «Έδινα χρήματα στον υπουργό Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη για να έχω προστασία. Μου ζητούσαν χρήματα για την αγορά διαμερίσματος στη θυγατέρα του υπουργού, για παλιά χρέη του κ. Ζαχαρίου αλλά και για να εξασφαλίσουν τα γεράματά τους, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν».
»Ο κ. Παυλίδης γνώριζε από την πρώτη στιγμή για τα χρήματα ύψους άνω των 800.000 ευρώ που έδωσα συνολικά στον κ. Ζαχαρίου» ανέφερε ο κ. Μανούσης στην κατάθεσή του στις 29 Οκτωβρίου 2007, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο Φ. Μανούσης υποστήριξε ότι του ζητούσαν αυτά τα χρήματα, «προκειμένου να έχει καλύτερη μεταχείριση στην επιδότηση των άγονων γραμμών».
Εναντίον του κ. Ζαχαρίου έχει ασκηθεί ήδη από την Εισαγγελία Εφετών δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο κ. Παυλίδης διαψεύδει ότι γνώριζε οτιδήποτε για την υπόθεση και τονίζει ότι από την «πρώτη στιγμή» προσέφυγε στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Μανούση, ο εφοπλιστής δηλώνει βέβαιος ότι «ο κ. Παυλίδης γνώριζε από την πρώτη στιγμή για τα χρήματα ύψους άνω των 800.000 ευρώ που έδωσα συνολικά στον κ. Ζαχαρίου».
Επιπλέον, αναφέρει ότι μίλησε για την «εκβίαση» στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Κ. Ζαχαράκη, ώστε αυτός να ενημερώσει τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να τον συναντήσει παρά τις προσπάθειές του.
Ο κ. Ζαχαρίου στα τρία συνολικά απολογητικά υπομνήματα που παρέδωσε στον κ. Ντογιάκο αρνείται ότι παρέλαβε χρήματα από τον εφοπλιστή και χαρακτηρίζει τις σχετικές καταθέσεις κατασκευασμένες.
Όπως υποστηρίζει στα υπομνήματά του, γνώριζε τον κ. Μανούση από κομματικές οργανώσεις της ΝΔ και επισκεπτόταν το γραφείο του εφοπλιστή «είτε επ ευκαιρία των εγκαινίων των εγκαταστάσεων της εταιρείας του είτε γιατί ήταν Χριστούγεννα».

Παυλίδης
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Παυλίδης, από την Ίμβρο όπου βρίσκεται, έκανε νέα δήλωση προχθές, για την υπόθεση, λέγοντας ότι η αγορά διαμερίσματος της κόρης του έγινε με στεγαστικό δάνειο.
«Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ότι δήλωσα περί ανοίγματος των τραπεζικών μου λογαριασμών, οι οποίοι είναι στη διάθεση κάθε θεσμικά ενδιαφερομένου, χωρίς μάλιστα εισαγγελική παραγγελία» συμπλήρωσε.

Γαλάζια αμηχανία
Αμηχανία, αλλά και έντονο προβληματισμό προκαλούν σε υπουργούς αλλά και βουλευτές της ΝΔ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Μανούση – Παυλίδη, στην οποία έχουν εμπλακεί και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, που γνώριζαν για το σκάνδαλο αλλά επέλεξαν να σιωπήσουν.
Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ παραδέχονται στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους ότι η «γραμμή» της κυβέρνησης για στήριξη του πρώην υπουργού Αιγαίου πρέπει πλέον να αναθεωρηθεί και ο πρωθυπουργός να προχωρήσει ακόμη και στην αποπομπή του κ. Παυλίδη από το κυβερνών κόμμα, καθώς στη δίνη του σκανδάλου είναι πιθανόν να βρεθεί ολόκληρη η κυβέρνηση με ανυπολόγιστες πολιτικές συνέπειες.
Να σημειωθεί πως την Παρασκευή δημοσιοποιήθηκαν (εφημ. «Ο Κόσμος του Επενδύτη») φωτογραφίες από την επίσκεψη του στενού συνεργάτη του κ. Παυλίδη, κ. Ζαχαρίου στα γραφεία της εταιρείας SAOS του κ. Μανούση.
Οι φωτογραφίες αυτές, αποδεικνύουν, αν μη τι άλλο, την ύπαρξη στενής σχέσης του εφοπλιστή με τον τότε υπουργό Αιγαίου και με στενούς συνεργάτες του. Οι φωτογραφίες, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έφτασαν και στον κ. Παυλίδη, ο οποίος επικοινώνησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, ενώ στη συνέχεια ζήτησε την παραίτηση του συνεργάτη του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου