ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο Αγιος Κωνσταντίνος

πανηγυρίζει-ο-αγιος-κωνσταντίνος-363760

Λατρευτικές ακολουθίες σε δεκάδες ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος

Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάζει η Εκκλησία αύριο Τετάρτη 21 Μαΐου. Επίκεντρο του εορτασμού στη Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος του Εσπερινού θα σχηματιστεί λιτανευτική πομπή με κατάληξη το μνημείο των ηρώων, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο κ. Ιγνάτιος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση των Αγίων, όπου θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Την Πέμπτη 22 Μαΐου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 6.30 μ.μ. ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Την Παρασκευή 23 Μαΐου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 6.30 μ.μ. ο Εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ιεροί Ναοί: Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου, όπου σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα μιλήσει. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Στο ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βρύναινας σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα μιλήσει. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο.

Στον Αγιο Κωνσταντίνο Γαύριανης, σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Ανω Ξενιάς. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα.

Στον Αγιο Κωνσταντίνο Μαράθου σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα.

Στον Αγιο Κωνσταντίνο στην 111 Π.Μ. σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα και αύριο πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου