ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος πιστών στον Αγιο Κωνσταντίνο

πλήθος-πιστών-στον-αγιο-κωνσταντίνο-365113

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες εντός και εκτός του ναού

Στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου συρρέουν από χθες πλήθος πιστών, από κάθε γωνιά της περιοχής μας, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, εντός και εκτός του ναού, που πανηγυρίζει.

Συμπολίτες κάθε ηλικίας, ενήλικες, νέοι αλλά και παιδιά παρακολούθησαν με κατάνυξη τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε χθες το απόγευμα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, κλείνοντας ευλαβικά το γόνυ μπροστά στην εικόνα των Αγίων.

Στο τέλος του εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή με κατάληξη το μνημείο των ηρώων, όπου τελέστηκε αρτοκλασία και ο κ. Ιγνάτιος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη χαρά της

της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, γεγονός που σημάδεψε ουσιαστικά και την παρουσία του Αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου στη ζωή της Εκκλησίας και την ανθρωπότητα ολόκληρη. Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε πως «όταν ανακαλύπτει κανείς το Χριστό και μάλιστα το σύμβολό του που είναι ο Σταυρός, που σημαίνει θυσία, προσφορά και αγάπη, τότε μπορεί να ζήσει και τη χάρη της Αναστάσεως» σε αντιστοιχία με τη σημερινή εποχή και τα βάρη που κουβαλάει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, σήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα ιερουργήσει ο κ. Ιγνάτιος. Στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση των Αγίων, όπου θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Αύριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 6.30 μ.μ. ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο και ο κύκλος των πανηγυρικών ακολουθιών, θα κλείσει την Παρασκευή 23 Μαΐου, οπότε και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 6.30 μ.μ. θα ψαλούν ο Εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα μιλήσει.

ΓΛ. ΥΔΡ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου