ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος να σιγήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός

κίνδυνος-να-σιγήσει-ο-ραδιοφωνικός-στ-388756

Μετά την κατάργηση του μαθήματος Παραγωγής και Επεξεργασίας Σημάτων από το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της επόμενης σχολικής χρονιάς

Κίνδυνο να σιγήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός του 1ου ΣΕΚ και μαζί να ερημώσει το στούντιο ηχογράφησης που λειτουργεί υποστηρικτικά στο σταθμό στον ίδιο χώρο, βλέπουν εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, μετά την απόφαση κατάργησης του μαθήματος Παραγωγής και Επεξεργασίας Σημάτων από το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προ ημερών 50 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, επισκέφθηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς Δέσποινα Μουζαλά, διευθύντρια, Γκέλυ Τσιαμανή, υπεύθυνη θεατρικής ομάδας, Νίκο Παπαθανασίου, μουσικό, το στούντιο του 1ου ΣΕΚ, προκειμένου να ηχογραφήσουν δέκα θέματα ως επί τω πλείστον χορωδιακά, ένα σόλο και ένα ντουέτο με μπουζούκι.

Προηγήθηκε ξενάγηση στο χώρο του εργαστηρίου οπτικοακουστικών. Την επιμέλεια της ηχογράφησης είχε ο Κώστας Αμυγδαλίτσης, Ηλεκτρονικός, υπεύθυνος εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΣΕΚ Βόλου.

Τα θέματα που ηχογράφησαν οι μαθητές, θα πλαισιώσουν θεατρική παράσταση που πρόκειται να ανεβάσουν σήμερα το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του σχολείου τους.

Η παρουσία των μαθητών έδωσε… ζωή στο στούντιο ηχογράφησης του 1ου ΣΕΚ Βόλου, που κινδυνεύει να ερημώσει και ο ραδιοφωνικός σταθμός να σιγήσει μετά την απόφαση κατάργησης του μαθήματος Παραγωγής και Επεξεργασίας Σημάτων από το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εργαστηρίου, Κώστα Αμυγδαλίτση, ανάλογος χώρος δεν υπάρχει σε κανένα σχολείο πανελλαδικά. Η οργάνωση του ραδιοφωνικού σταθμού και του στούντιο ηχογράφησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καταργηθέντος μαθήματος, ήταν μια προσπάθεια των ίδιων των καθηγητών που με πολύ μεράκι κατάφεραν σταδιακά να στήσουν το χώρο προκειμένου να υποστηρίξουν τις ανάγκες του ηλεκτρονικού τομέα. Ο χώρος πήρε τη σημερινή του μορφή, πριν από τρία χρόνια, μόλις έφθασε όμως να λειτουργεί αξιοπρεπώς, καταργήθηκε το μάθημα.

«Μας μένει κληρονομιά ο χώρος, χωρίς το μάθημα», σχολίαζε ο κ. Αμυγδαλίτσης, ο οποίος όμως τόνισε ότι οι καθηγητές δεν θα το βάλουν κάτω. «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το χώρο ζωντανό, ενεργό και αξιοποιήσιμο, ακόμη και μετά την άδικη -κατά τη γνώμη μας- κατάργηση του μαθήματος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οπως ανέφερε το στούντιο ηχογράφησης μπορεί να φιλοξενήσει μικρά σχήματα. Είναι διαθέσιμο σε όλα τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για επίσκεψη αλλά και για προγραμματισμένη ηχογράφηση.

Επίσης υπάρχει η σκέψη της ραδιοφωνικής μεταφοράς της παράστασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, οπότε οι μαθητές θα επισκεφτούν και πάλι το χώρο.

Ευχή όλων, ο ραδιοφωνικός σταθμός και το στούντιο ηχογράφησης να μην εγκαταλειφθούν, όπως έγινε με τις σχολικές βιβλιοθήκες που ρημάζουν στο νομό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου