ΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής ο Βολιώτης καθηγητής Απόστολος Παπαγεωργίου

επίτιμος-διδάκτορας-του-τμήματος-ιατ-406059

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναγορεύεται σήμερα, σε ειδική τιμητική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στις νέες εγκαταστάσεις του τμήματος Ιατρικής στη Βιόπολη Λάρισας, ο Βολιώτης Καθηγητής Απόστολος Παπαγεωργίου.

O κ. Απόστολος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο Βόλο όπου και πήγε σχολείο. Σπούδασε στη Γαλλία αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Συνέχισε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στον Καναδά και σήμερα είναι Καθηγητής Παιδιατρικής, Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Διευθυντής προγράμματος Νεογνών/Περιγεννητικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ.

Έγινε παγκόσμια γνωστός, εκτός των άλλων, για την ερευνητική και κλινική του δραστηριότητα στην αντιμετώπιση των νεογνών εξαιρετικά χαμηλού βάρους γέννησης με ηλικία κύησης 23-26 εβδομάδων.

Η συνεισφορά του στην κατανόηση, ανάλυση, συστηματική αντιμετώπιση και μακροχρόνια παρακολούθηση των νεογνών αυτών είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου