ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές με «φόντο» σοβαρά προβλήματα στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

εκλογές-με-φόντο-σοβαρά-προβλήματα-434053

Φορολογικό, ασφαλιστικό, επαγγελματική στέγη, ωράριο, αθέμιτος ανταγωνισμός, πολυκαταστήματα, παρεμπόριο, έλλειψη κανόνων και ελέγχων, είναι μερικά από τα σημαντικά, διαχρονικά αλλά και καινούρια προβλήματα, που αναζητούν επειγόντως λύσεις για την εμπορική αγορά του Βόλου.

Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν προχθές Τετάρτη κατά την διάρκεια της Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου καθώς έληξε η τριετής θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 από τις 8:30 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 στην αίθουσα Συνεδριάσεων).

Τα άτομα που εξελέγησαν ως εφορευτική επιτροπή των εκλογών είναι: οι κ.κ. Αβδελάς Ααρών, Κλεφτάκη Βασιλική και Κατσαγεώργης Θανάσης. Για αιτήσεις υποψηφιότητας για τις εκλογές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου (Σκενδεράνη 4, 5ος όροφος, 2421025479 & 2421022366) καθώς και στον Πρόεδρο της Εφορευτικής επιτροπής κ. Αβδελά Ααρών (Ερμού 171 -Τοπάλη, τηλ. 2421023208).

Σύμφωνα με το καταστατικό οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014.Στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι το μεσημέρι 14:00, στο κατάστημα του κ. Αβδελά μέχρι το βράδυ 21:00.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Νέας Ιωνίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μόνη απάντηση στα προβλήματα του εμπορίου αποτελεί η συλλογική, μεθοδική και οργανωμένη προσπάθεια και αυτή μπορεί να εκφραστεί μέσα από τον Εμπορικό Σύλλογο. Χρειάζεται λοιπόν, συσπείρωση, μαζικότητα και οργάνωση, ώστε να αρθούν τα αδιέξοδα και να υπάρξουν απαντήσεις. Βιώνουμε όλοι την μεγαλύτερη ίσως κρίση που έζησε το εμπόριο. O Σύλλογος καλείται να διαδραματίσει υπεύθυνο και πρωταγωνιστικό ρόλο, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, αλλά και της αγοράς μας γενικότερα».

Επίσης καλούν όλα τα μέλη να συμμετέχουν ενεργά με την ψήφο τους στις εκλογές και να αναδείξουν ένα Σύλλογο μεγάλο και δυνατό, επισημαίνοντας ότι σήμερα παρά ποτέ η αγορά χρειάζεται ένα ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που την απασχολούν.

Τέλος όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος βόλου και Νέας Ιωνίας, υπηρετεί με συνέπεια την αγορά της πόλης για 117 χρόνια και είναι ο πλέον αξιόπιστος φορέας προκειμένου να συνεχιστεί το δύσκολο αυτό έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου