ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα

εκδηλώσεις-για-το-ολοκαύτωμα-477307

Εκδηλώσεις τιμής για την εθνική μέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος θα πραγματοποιηθούν σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας-Β. Σποράδων και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, σήμερα στις 11 το πρωί θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπου στις 11.30 πμ θα πραγματοποιηθεί το άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων, θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ενώ στο φλάουτο θα συνοδεύσει την τελετή ο Πέπο Σαλέμ, καθηγητής μουσικής.

Στις 11.45 πμ ακολουθούν προσφωνήσεις από τους Κωνσταντίνο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Μαρσέλ Σολομών, Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου. Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Χρήστου Γιανναρά, καθηγητή Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Το Ολοκαύτωμα : μαρτύριο και μαρτυρία».

Στις 12.25 θα παρουσιαστεί δρώμενο από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, το οποίο συμμετέχει για τρίτη χρονιά στην επετειακή εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα, με τίτλο «Ποτέ πιά». Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα παρουσιάσουν δραματοποιημένα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ, που επιμελήθηκε η φιλόλογος Αικατερίνη Κολλάτου. Στο φλάουτο συνοδεύει ο Πέπο Σαλέμ, καθηγητής μουσικής. Ακολουθούν τραγούδια από τη χορωδία Ελληνικής Μουσικής του ίδιου σχολείου, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Κερασία Σιάρα και την Ιωάννα Χατζάκη.

Στις 13.25 οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου θα προσφέρουν το δώρο τους από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στα παιδιά των Ιδρυμάτων «Ασπρες Πεταλούδες», ΕΛΕΠΑΠ και Ορφανοτροφείο. Στις 13.30 η σολίστ Βιολέττα Ντάγκαλου ερμηνεύει το «Eli-Eli» και στις 13.35 ολοκληρώνεται η τελετή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου