ΤΟΠΙΚΑ

Επτά αιτήσεις για επανασύνδεση της ΔΕΗ

επτά-αιτήσεις-για-επανασύνδεση-της-δε-540425

Eπτά αιτήσεις από ισάριθμους καταναλωτές της ΔΕΗ που τους έχει κοπεί λόγω οφειλών το ηλεκτρικό ρεύμα από τα σπίτια, όπου διαμένουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, δέχθηκαν χθες οι υπηρεσίες της Πρόνοιας του Δήμου Βόλου, στο ισόγειο του πρώην Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να επανασυνδεθεί η ηλεκτρική τους εγκατάσταση, μόλις υπογραφεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, που θα ανάψει το τελικό «πράσινο φως» για την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας που πήρε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Η χθεσινή μέρα ήταν η πρώτη μέρα υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους που ζουν χωρίς ηλεκτρικό μέσα στα γεωγραφικά όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου και οι οποίοι μετά το τραγικό συμβάν με τη 13χρονη Σάρα, ευελπιστούν πως θα δουν ξανά το… φως τους, ειδικά τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους που πλησιάζουν. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες πέντε περιπτώσεις που πιθανόν να κάνουν αίτηση, ίσως και σήμερα, μας είπε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Παντσάς, που σημείωσε ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Βόλου, καλό είναι όσοι δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους να σπεύσουν να κάνουν αίτηση, έτσι ώστε μόλις υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση να συμπεριλαμβάνεται και το δικό τους όνομα στη λίστα εκείνων που θα επανασυνδεθούν οι εγκαταστάσεις τους.

Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παντσάς, κινούμαστε στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που πήραμε από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο ΥΠΕΚΑ. Ερωτηθείς για την προχθεσινή σύσκεψη που είχε με στελέχη της ΔΕΗ Βόλου, ο κ. Παντσάς πρόσθεσε, ότι σ’ αυτή συμφωνήθηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες η ΔΕΗ θα έχει έτοιμη την κατάσταση με τις ιδιοκτησίες στις οποίες έχει κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία και με την Εκκλησία, θα καταγράψει τις οικογένειες που είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου και οι οποίοι είναι ωφελούμενοι των παροχών που δίνουν οι προνοιακές δομές του Δήμου και της Μητρόπολης. Ο Αντιδήμαρχος Βόλου είπε ακόμη ότι τα στελέχη της ΔΕΗ στο Βόλο επιδεικνύουν, στο βαθμό που τους επιτρέπεται, τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία προς όλους όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βόλου, μόνον τον περασμένο χρόνο ο ίδιος παρενέβη σε δεκαπέντε τουλάχιστον περιπτώσεις προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να μην κοπεί, λόγω οφειλών, το ρεύμα στα σπίτια τους ή να επανασυνδεθεί με την καταβολή μόνον ενός μικρού ποσού και τη ρύθμιση του υπόλοιπου χρηματικού ποσού σε δόσεις, οι οποίες και κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΕΔΕ και τις αποφάσεις της σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ, κάθε τοπική Επιτροπή θα εξετάζει και θα εγκρίνει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές – προνοιακές δομές των Δήμων και της Εκκλησίας.

Για να είναι κάποιος μέσα στις λίστες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή απλής αίτησης του ενδιαφερόμενου, στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του όπως: Το ονοματεπώνυμο του ατόμου στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, ο αριθμός μετρητή ηλεκτρικής κατανάλωσης και η προνοιακή δομή της οποίας είναι επωφελούμενος (χαρτί απορίας, παροχή τροφίμων και ειδών ένδυσης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Φαρμακείο, Σίτιση στο Σπίτι, Βοήθεια στο Σπίτι, Ξενώνας Αστέγων, συσσίτια κλπ.). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 24213/ 53134.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Εξάλλου χθες το μεσημέρι συνεδρίασε και η Επιτροπή που έχει συσταθεί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Εκτός των άλλων συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την προσφορά ειδών από φορείς και επιχειρήσεις προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ιδιαίτερα την εορταστική περίοδο που διανύουμε. Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και ιδιαίτερα των σχολείων, σημείωσε ο κ. Παντσάς, που καταλήγοντας σημείωσε ακόμη ότι αποφασίστηκε όπως κάθε μήνα, να γίνεται απολογισμός με τα είδη που εισέρχονται και εξέρχονται από τη συγκεκριμένη προνοιακή δομή του Δήμου Βόλου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου