ΤΟΠΙΚΑ

Πρασίνισαν την αυλή τους

πρασίνισαν-την-αυλή-τους-561169

Τη Φύση στην αυλή του Ιδρύματος Άσπρες Πεταλούδες, έφερε ο Αρκτούρος. Πλάτανοι, ιτιές, λεύκες, σκλήθρα, πυρκοδάφνη, μέντα και λυγαριές, φυτεύτηκαν στην αυλή του ιδρύματος, που στην κυριολεξία άλλαξε όψη.

Η αυλή πρασίνισε, με την ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ να προσφέρει «πνεύμονες» οξυγόνου δίπλα από τον χείμαρρο Ξηριά.

Το ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες στο Βόλο, ήταν ένα από τα πέντε ιδρύματα στην Ελλάδα, που επιλέχθηκαν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, προκειμένου να γίνει η αυλή του πιο πράσινη, στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ.

«Βιότοπος της αυλής: Δέντρα που Προτιμούν το Νερό», ήταν η δράση που εκπονήθηκε σε ένα τριήμερο, από τις 27 ως τις 29 Μαΐου, στην αυλή του ιδρύματος Άσπρες Πεταλούδες.

Το θέμα του κήπου, επιλέχθηκε με βάση το περιβάλλον και συγκεκριμένα εξαιτίας της γειτνίασης του ιδρύματος με το χείμαρρο Ξηριά. Ο θεματικός κήπος, περίπου 100 τ.μ. διαμορφώθηκε από μέλη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ενώ τα ίδια τα παιδιά βοήθησαν στις εργασίες αλλά και στην τοιχογραφία που δημιουργήθηκε. Πλέον τα παιδιά του ιδρύματος, φροντίζουν τον κήπο που δημιούργησε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην αυλή τους.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2013 δημιουργήθηκαν 14 θεματικοί κήποι σε όλη την Ελλάδα, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2014 με το πρασίνισμα έξι ακόμη αυλών σχολείων και ιδρυμάτων της χώρας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου