ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Μπιλ Γκέιτς δημιούργησε και πουλάει το…. πρώτο φυτικό αυγό

ο-μπιλ-γκέιτς-δημιούργησε-και-πουλάει-680700

Ο… άρχοντας της πληροφορικής και των τραπεζικών καταθέσεων, Μπιλ Γκέιτς έβαλε την υπογραφή του και στη δημιουργία του πρώτου φυτικού αυγού που από σήμερα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα, με των Γκέιτς και τον συνέταιρό του, Πίτερ Τιλ (ιδιοκτήτης της “Paypal”) το τεχνητό αυγό μπορεί να αντικαταστήσει το γνήσιο πρωτεϊνικό σε όλες τις πιθανές χρήσεις της μαγειρικής και ονομάζεται “Beyond Eggs”, ενώ η εταιρεία που το προωθεί είναι η “Whole Foods”. Οπως υποσχέθηκε ο Γκέιτς το “Beyond Eggs” σύντομα θα περάσει και τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και θα διατίθεται προς πώληση σε όλο τον κόσμο, ενώ ήδη έχει δείξει ενδιαφέρον η βρετανική αγορά.

Σχετικό δημοσίευμα της “Daily Mail” αναφέρει ότι το υποκατάστατο αυγού που θα αγοράσουν σήμερα οι Αμερικανοί πολίτες παρασκευάστηκε με την επεξεργασία φασολιών και μπιζελιών, ενώ έχουν επιλεγεί ακόμη δέκα φυτά για τη δημιουργία του.

Ο ένας τύπος εκ των δύο των “αυγών” που έχουν προς το παρόν τελειοποιηθεί θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μαγιονέζας και ο άλλος για τη δημιουργία γλυκών απολαύσεων.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου