ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συσκευή φορτίζει το τηλέφωνό σου συλλέγοντας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από το περιβάλλον

συσκευή-φορτίζει-το-τηλέφωνό-σου-συλλ-714140

Πώς θα σου φαινόταν να μπορείς να φορτίσεις το κινητό σου τηλέφωνο κρατώντας το απλά σε εξωτερικό χώρο δίχως πρίζες και ηλιακούς φορτιστές;

Αυτό ακριβώς κατάφερε να κάνει ο Γερμανός σπουδαστής Dennis Siegel, ο οποίος κατασκεύασε μια θαυματουργή συσκευή που συλλέγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από το περιβάλλον και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια ικανή να φορτίσει το smartphone, το tablet και τα λοιπά gadgets σου.

Η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η εφεύρεσή του είναι η εξής: Κάθε συσκευή εκπέμπει στο περιβάλλον μια πολύ μικρή ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτήν ακριβώς συλλέγει η συγκεκριμένη συσκευή και την μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ήταν η δυνατότητα συλλογής ικανοποιητικής ποσότητας ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή η συσκευή απαιτεί μια περίπου ημέρα προκειμένου να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία AA. Ακόμα κι έτσι όμως, η ανακάλυψη του κατάφερε να βραβευτεί λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ‘Digitale Medien’ (Ψηφιακών Μέσων) του HfK Bremen Hochschulpreis.

Ο σπουδαστής έχει εξελίξει ακόμα περισσότερο τη συσκευή του η οποία πλέον είναι σε θέση να συλλέγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε δύο κλίμακες: μία κάτω των 100Hz (ηλεκτρικό ρεύμα) και μια άνω των 100Hz (βλ. συχνότητες Bluetooth).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου