ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιθέσεις των Anonymous σε πετρελαϊκούς κολοσσούς

επιθέσεις-των-anonymous-σε-πετρελαϊκούς-κολοσ-237180

Ένα γκρουπ από χάκερς οι οποίοι σχετίζονται με τους Anonymous, κατάφεραν να κλέψουν στοιχεία περισσότερων από 1.000 email λογαριασμών από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πετρελαιοειδών, μεταξύ των οποίων οι Shell, Exxon και BP.

Οι χάκερς στοχοποίησαν τους 3 πολυεθνικούς κολοσσούς, όπως επίσης και τις Ρωσικές εταιρείες Gazprom και Rosneft, οι οποίες κατηγορούνται για το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική.

Τα στοιχεία των περισσότερων λογαριασμών που κλάπηκαν, έχουν κρυπτογραφημένες πληροφορίες, ενώ όλοι έχουν δημοσιευτεί online, με στόχο εθελοντές να βοηθήσουν στο σπάσιμο της κρυπτογράφησης και να αποκαλυφθούν τα passwords των email διευθύνσεων που αντιστοιχούν.

Τα στοιχεία των κατόχων, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κακόβουλα, αλλά κάποια ονόματα εργαζομένων στις πιο πάνω εταιρείες, χρησιμοποιήθηκαν χιουμοριστικά ή και ειρωνικά, για να υπογράψουν… την κίνηση για τη σωτηρία της Αρκτικής.

Οι Anonymous, είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους και την περασμένη εβδομάδα, όταν κήρυξαν πόλεμο ενάντια στους παιδόφιλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου